torsdag 31 oktober 2013

Kvällen är räddad!

Den här godingen kom i lådan! Jag borde packa också men en stund på soffan och en hink med te..
Det är jag värd!


Matkärlek i massor!

Lena

onsdag 30 oktober 2013

Kalklitir!

Det är ju som sagt dags för sovrummet snart och än så länge är vi på spåneristadiet men endera dagen kommer vi landa i något tillräckligt bra för att börja.. Väggarna har jag funderat på att jag vill ha grå. Helst betonggrå av riktig betong som är lite flammig (snyggt flammig menar jag så klart då...) och hålig av luftbubblor och så där levande..på riktigt... Jag fattar ju själv att det blir..ska vi säga..en utmaning!? Håller på och läser bloggar, kollar Pinterest och Instagram och tidningar men hittar inget men sprang jag på det! KALKLITIR. I love it!! Det är miljövänligt och så galet snyggt!! Kolla in kalklitir.com, helt underbar sida.




Det är inte SÅ ofta jag blir helt mållös för att något är SÅ vansinnig snyggt men jag bara vill haa! Måste läsa på och bilda mig en uppfattning om hur det blir att måla ca 25 kvm med detta med pensel (man får inte använda roller men det skulle nog förta effekten lite så det är nog värt det) och framför allt försöka sälja in det till mannen....För visst är det himmelskt?

Kärlek,

Lena

PS. Bilder lånade från Jotho (Pinterest), When decorating och kalklitir.com

onsdag 23 oktober 2013

All I want for Christmas...

Två månader kvar. I år har jag tänkt att jag ska börja i tid med allt. Det har funnits jular när jag 1. Helst inte har velat fira jul alls (även om jag tokälskar julen och väntar varje år på att få börja lyssna på julmusik och pynta med allt jag äger som är det minsta rött och julaktigt..) 2. Har insett att det är jul om ca en vecka och har fått galen ångest för alla julklappar som ska köpas. 3. Flyttat några dagar innan och i racerfart packat upp och "gjort jul" åt familjen på runt ett dygn. Det gick ju bra men jag var väl inte så rolig att fira med sen när luften gick ur efteråt..

So, I år har jag tänkt att försöka satsa på "lagom". Mohahaha! Intentionen är ju god men jag vet ju att så fort Ikea lanserar sina julsaker (de har redan börjat, jag vet) kommer jag vilja åka dit. "Men jag ska BARA ha...bla bla bla..." Ja just det! Och sedan har jag sett den där ljusslingan på Granit, och de har så söta kuddfodral på HM..och sen...och sen...sen är det kört! 

Jul by GANT

Jag kommer att vända in och ut på mig själv för att försöka få hela huset att se ut som någon slags Gant reklam med mat och bakverk från Jamie Oliver eller någon annan jultokig superkock. Jag kommer inte att klara det och jag kommer bli besviken på mig själv för att jag inte lyckades få ihop en Lantliv-Jul. Eller?

Näe! Jag bestämmer mig här och nu för att sänka ambitionsnivån och känna mig nöjd med en skinkmacka på vörtbröd, med stark örtsenap och julmust. Trots allt är ju det bra mycket mer än vad många får till jul..jag ska verkligen försöka, jag lovar. För allt jag egentligen vill ha till jul är familjen. Hänga, umgås, mysa och ha tid ihop. Familjetid.

Och, när jag ändå är igång: till dig som har för vana att dricka lite extra vid jul och nyårshelgen..Låt bli! Julen blir inte bättre för någon, allra minst för barnen, och det är ju faktiskt deras högtid..

Julkärlek i massor,

Lena


måndag 21 oktober 2013

Nästa projekt Sovrum

Nästa projekt vi ska börja med är vårt sovrum. Hittade en säng till vettigt pris som jag skulle vilja ha, Årviksand från Ikea. Lådan kan man ju ha två av i fotändan och ha tex. extrasängkläder i.

Väggarna ska nog bli ljust grå eller betongtapet, eller båda, vi får se men det börjar nog ta form lite smått..hur vi vill ha det.. Ska bli skönt att skapa ett "eget rum" där man kan ligga och läsa eller något med stängd dörr...ifred... :) Vi sover i vardagsrummet just nu och även om det funkar så ska det bli skönt med eget! 

Kärlek,

Lena

söndag 20 oktober 2013

Baka baka liten kaka

Dag två i sjukstugan. Det är skönt att vara hemma och man hinner fixa en massa men efter lunch idag började jag bli uttråkad. Liten sov av och till så jag passade på att testa ett recept ur min födelsedagspresent från Frida. Tack hjärtat! 


Det är en härlig bok av Roy Fares, massa roliga recept! Chocolate chip cookies blir nog nästa att testa..


Snickerdoodles, intressant namn.



Satsade på den hemmagjorde looken. Blir lite sugen på att testa en sån där "home made"-stämpel. det skulle passa på dessa, så det händer något.


Lägg dem glest på plåten var det. Eller så kanske jag behöver korta min bakplåtsduk (eller vad det nu kan heta) så de inte flyter ihop.


Ser nästan ut som hembakade pepparkakor. Så lätta att göra och SÅ goda!


Mannen tyckte att vi skulle ha glass också..Twist my arm ;)..Järnaglass, inget skräp. I skålar från Søstrene Grene, Lina. Tack för tipset!



Skön avslutning på en intensiv sjukhelg.

Cookie love,

Lena

lördag 19 oktober 2013

Ljus i sjukstugan

Idag har det varit en mindre rolig lördag hemma hos oss. Liten började morgonen med att vända ut och in på sin lilla mage och det har fortsatt så hela dagen. Jag själv har nån slags konstig hosta som..ja, lets not get in to details.. 

Min kära man har slitit och släpat i trädgården, hoppas det hjälper honom hålla sig från alla "baskilusker" som vi genererat innomhus. Under tiden har Relationsdagen pågått i kyrkan, hade MYCKET hellre varit där! Och imorgon firar vi 7 år, tvivlar starkt på att någon från vår familj kommer dyka upp. SÅ tråkigt men vad gör man? :(

Vi lyckades i alla fall (jag satt på en stol och pekade) sätta upp min ljusslinga nu på kvällen. Den är från Granit och jag fick den när jag fyllde år. Älskar den!


Jag har velat ha den i flera år men har inte haft varken råd eller något bra ställe att ha den på. Nu har den fått sin självklara plats. Över fönstret i Vilpola. Kunde inte avslutat dagen på ett bättre sätt. Varde ljus!

Natti,

L.


fredag 18 oktober 2013

Köpenhamn!!

En helt underbar helg! Sov ut (NÄR jag sov tills jag vaknade av mig själv senast kommer jag knappt ihåg), åt gott, shoppade, gick (skavsårsmycket), pratade och bara hängde. Bästa födelsedagspresenten! Det är svårt att förklara eller beskriva allt så jag låter bilderna tala för sig själva..













Tack min älskling!

Höstkärlek,

L


onsdag 9 oktober 2013

Imorgon bär det av..

..till en avlägsen destination. Jag ska bli bortrövad av min man! Du som känner mig vet att det här med presenter är något som vi har "haft uppe på bordet" i vårt äktenskap ett par gånger och..ja, låt oss säga att jag varit rätt tydlig med vad jag inte vill ha...inte heller inslaget i papper med spikar på. Nog om det. Just nu.

Att packa inför en resa man inte vet vart den går är inte så lätt. Ledtrådarna jag har fått är: Storstad, inte så långt, dock flygavstånd och ungefär samma väder som här. Jag försöker att inte fråga för mycket (fast jag är så nyfiken så jag spricker) och det är inte lönt ändå för han säger ingenting.

Imorgon får vi se!

Kram :)


fredag 4 oktober 2013

Granits webshop

Äntligen är den här! Jag älskar Granit. Sedan de öppnade den första butiken på Götgatan har jag verkligen ÄLSKAT deras produkter...allt mellan himmel och jord för en som har en släng av OCD. Jag har nog aldrig lyckats gå in utan att köpa nånting..organiserande..Och jag älskar det!! Något farligt är det ju att de nu finns ett klick bort men jag ska hålla mig. Kanske.


Klicka på bilden så kommer du till shoppen. Go crazy! :)

Fredagskärlek,

Lena 
Follow on Bloglovin