fredag 29 november 2013

Finally Friday!

For some reason this has been a veeeery long week. Not so much beacuse of a lot of things to do but beacuse I am...what should I say, a  little bored. Not bored negative but bored, child-waiting-for-Christmas-eve-bored. I want it to be here now! Time for family, rest, fresh air and the time-out one needs after a term full of work... And now in the end, adding the Nordic darkness. It is about three weeks until we have the darkest day of the year and then it turns and starts getting lighter again. That I look forward too! But before that, we get to snuggle up in front of the fire and recover, make new Christmas memories, tell stories from the past and focus on the present. That is the light I look forward to the most right now..

A song that always lightens my mood by this guy.. (Click on the pic.)


Love,

L

onsdag 27 november 2013

Prioritera, prioritera, prioritera...

Nu är det inte långt kvar. Mycket som ska fixas, mat lagas, klappar köpas, i alla fall två av oss behöver gå till frisören(den tredje har inget hår), vad ska man ha på sig på julafton?, har jag verkligen tänkt rätt gällande julklapp till den och den och såå vidare... Läste min fina svägerskas blogg imorse, ett inlägg gällande just det här att man vill göra allt perfekt, barnen ska vara glada och ja, man vill ju göra en fin och bra jul för sin familj samt vara en kapabel fru... Jag känner igen vartenda ord! Det går ju nästan inte att undvika om man inte prioriterar tänker jag. Därför åkte penna och papper fram hos oss häromdagen. Ingen excelark i år, vilket verkar vara någon folk som känner mig tycker är snudd på ett signalement för min person. Jag väljer att ta det som en komplimang by the way. Men i alla fall, åter till ämnet.

Vissa saker får man helt enkelt vara utan! Det är knappt fyra veckor kvar plus X mycket tid och X mycket pengar i plånboken. Man(jag) får ju bara göra det bästa av det som finns! Men jag vill ju så mycket, så är det ju men jag var helt slut förra julen och vill inte hamna där i år. Så nu blir det listor, en projektplan och snudd på ett körschema för veckan innan för det är så mycket som ska hända och göras så varför inte!? Detta är ju ett av de större projekten på året. Faktiskt. Vi får se, excelarket kanske åker fram ändå... ;) Men jag tror det viktigaste för mig är att prioritera och i vissa fall välja bort. Välja det som är viktigast. Människorna, tiden och myset..

Dessa små rackare var ett äventyr att göra..

Förresten Jenny, om du läser det här, av dig önskar jag en PW till Laxhall i jul. Du och jag, skvaller och tankar. Det är kvalitetstid för mig!

Kram i julyran :)

Lena

söndag 24 november 2013

God natt

Gud, som haver barnen kär,
se till mig som liten är.
Vart jag mig i världen vänder,
står min lycka i Guds händer.
Lyckan kommer, lyckan går.
Den Gud älskar, lyckan får.

Sov gott!

L

lördag 23 november 2013

Sjukutflykt

Nu har vi varit hemma och sjuka i omgångar allihopa hela veckan. Jag är inne i vecka 7 av en riktigt elak förkyldning med hosta som inte vill ge med sig. Jag tycker inte synd om mig själv, börjar snarare tappa tålamodet. Nu är äntligen Liten frisk efter sin magsjuka men vi andra två mår inget vidare. Hade vi varit hemma en dag till vet jag inte hur det hade gått (tristess)så vi bestämde oss för att åka på en liten upptäcksfärd i våra nya omgivningar. 
Till Muskö blev det! 


Muskö är en ö i Stockholm skärgård som väl egentligen är mest känd för sin örlogsbas - Musköbasen. Den har funnits där sedan 60-talet, är till största del insprängd i urberget och är till ytan lika stor som Gamla Stan(coolt!). Den rymmer ett flertal underjordiska dockor, verkstäder, kontor, sjukhus och reningsverk. 2004 beslutade försvaret att avveckla Muskö och bara ha en marinbas och då koncentrera all verksamhet till Karlskrona. Det finns dock kvar en del försvarsanställa på Muskö men senast uppdaterad siffra (2010) är på ca 100 personer. Vet inte vad det är idag. Det är synd kan man tycka eftersom Musköbasen är en av världens största underjordiska örlogsbaser. Jag skulle väldigt gärna vilja åka dit och titta inuti! Jag har ju trots allt en hel familj full av militärer (och finskt sjörövarblod enligt mamma) så det är kanske inte så konstigt att jag tycker det är lite fascinerande..


Att hitta en strand och gå en liten kort promenad på för att sedan äta en macka och dricka varm choklad var inte det lättaste! Efter en del letande (vad gjorde man innan GPS:ens fantastiska möjligheter?) parkerade vi bilen och gick ner till ett litet fiskeläge. Det var SÅ härftigt. Det låg, nät, lådor, bojar, en gammal rostig rök, en tunna och annat längs vägen (vi gissade vid det före detta förrådet) och så hamnade vid denna lilla söta brygga. På väggen under fönstret står det "ÅL IN BAR" i rep. Fantastiskt! Här har man länge länge fiskat ål och strömming i fjärden utanför. Man kan ju bara tänka sig vilka rövarhistorier som berättats i vid det här båthuset.. 

Vi gick en kort sväng och tittade och det var så galet kallt att jag tog inga bilder just då, det borde jag ha gjort för efter ett tag kom det en liten traktor och i den satt hans som äger marken. Vi småpratade en stund medan vi drack vår varma choklad och åt vår matsäck. Det visade sig att han jobbade på basen så vi fick höra lite om både det och hur hans farfar hade köpt marken där ute vid lägret när det varken fanns vatten eller el. Det var svårt att föreställa sig när det var +1 grad ute och riktigt isande fuktigt så nära vattnet. Brrr! Han sa aldrig något men man förstod att vi faktiskt hade vår lilla picknick på hans mark, det var artigt av honom. Vi tackade för oss, plockade ihop och gick tillbaka till bilen. Ett par historier rikare.


En mysig liten utflykt! 


På vägen hem visade solen upp sig i form av en vintersolnedgång, låg, och så där riktigt gul. Med varm choklad och en ost- och skinkmacka i magen åkte rumpvärmen på högsta i bilen och jag sov gott en stund när vi körde längs Nynäsvägen.

Skönt att tänka på något annat en liten stund och få komma hem och känna att det var skönt att vara hemma igen.

Nu blir det "så mycket bättre" om jag håller mig vaken ;)

Vinterkram!

Lena





torsdag 21 november 2013

Fikapaus

Idag har jag haft förmånen att jobba hemma. Att inte sätta igång med julpysslande, klicka hem paket, plantera hyacinter(hann inte så långt igår), och allt annat som skulle kunna göras..har varit svårt men jag har faktiskt fått en hel del gjort! 



Nu kunde jag dock inte hålla mig längre utan kokade en kopp kaffe och tog mig en fikapaus och bläddrade i Åhlens julkatalog.. Härlig! Finns både ett och annat julklappstips jag kan tänka mig att förverkliga...

Men nu lite mer jobb innan Liten ska hämtas. Får vi upp några pepparkakshjärtan idag tro?

Sköt om dig, pausa ibland och fundera på vad som är verkligt viktigt här i livet. 
Vissa "måsten" kan faktiskt vänta tills imorgon...

Varm kram!

L.

onsdag 20 november 2013

Det finns så mycket härligt...

....att man inte vet var man ska börja. Liten har haft maginfluensa och vi är hemma dag två av två som måste passera innan hon kan gå tillbaka till dagis. Vi är båda ordentligt förkylda utöver det andra så det blir en kryadag i julmysets tecken!


Har suttit och läst(mest tittat på bilderna) denna underbara bok som är smockfull av rustika recept på riktigt svenska klassiska godsaker till jul och nyåret. Det blir ingen mat idag men kanske något recept fastnar och stannar tills det blir verklighet... ;) Däremot har Hannu ett bra recept på lussebullar! Men frågan är om jag vågar frångå det enda lussebullsrecept jag vet..Vår kokboks!


Vi får se vad det blir, med till Connecten ikväll ska de i alla fall, hur resultatet än blir.. 


Dessa små lovelies ska planteras med! Jag köpte fler än jag tror jag har krukor till men man kan ju inte ha för många, eller hur? Vilken är din favorit? Jag är totalt ett offer för modet och kör bara vita men de är ju så fräscha. Doftar underbart(har olika färg, olika doft?? Min fina svägerska vet säkert..?), krispiga och såå vackra!


Påminner om riktigt färsk sparris! (Från Gotland så klart..)


Och hjärtan ska upp i ett fönster, Liten vill ha dem "brevid där julgranen ska stå" och jag är beredd att hålla med.. Vi får se var allt pynt hamnar när hon får tag på det men vad gör det, as long as she is happy...o så kan man ju flytta lite på det när hon somnat..haha...

Så vi har att göra om vi vill, men ingen stress idag. Tända ljus, raggisar på och en konstant julkonsert i bakgrunden. Jag älskar verkligen det här! 

Tänker mycket på hur lyckligt lottade vi är och på alla sätt vi kan ska vi hjälpa andra som kämpar för att få ihop julen. Tacksam över att vi är del i ett sammanhang där man kan göra något konkret och man vet att det verkligen GÖR EN SKILLNAD. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Och om alla gjorde något, tänk vad man skulle kunna åstadkomma...tillsammans..

Isaiah 33:15-16

Julmys!

Lena 

tisdag 5 november 2013

Hej då Facebook..om 14 dagar!

Om 14 dagar är mitt Facebook-konto stäng på riktigt. Borta, kommer aldrig mer igen. Skönt! Det tog ett tag att bestämma sig på riktigt och det har varit inaktivt ett tag, lite som en provperiod men eftersom det var så himlans skönt att vara utan så bestämde jag mig för att vara utan helt. Det började när all reklam kom. När jag inte fick bestämma själv vad jag fick titta på och läsa om. Riktad reklam..och eftersom jag jobbar med marknadsföring blev det liksom lite för mycket att bli "matad" med saker som skulle vara till för mig. Och stressande faktiskt. Man går ju in för att skingra tankarna för en stund, i alla fall gjorde jag det. Ibland blev jag så full i skratt.. Om de bara kunde göra sin hemläxa lite bättre.. :) Men det är klart, jag behöver ju behåar i dubbel D och ny bil! 


Näe, jag vill välja vem eller vad som får "tala" in i mitt liv. Det är så befriande att vara utan, men det är vad jag tycker. Trivs man med det så why not? Jag trivs bättre med min lilla blogg och Instagram. Det är det som gäller för mig, just nu!

Kram fina bloggläsare,

Lena

måndag 4 november 2013

This is who YOU are!

This is a video dedicated to a friend of mine. Who is Beautiful, Funny, Crazy, Warm and whom I have Loved dearly ever since a No Doubt concert many years ago. I take no credit for this video whatsoever, it is beautifully made by The Anima Series, and like it says; EVERY woman should watch this!


YOU are beautiful!

Lena
Follow on Bloglovin