onsdag 26 mars 2014

Börja om.



Du är inte ditt förflutna, idag kan du förändra vad som händer i framtiden. Man kan inte gå bakåt i tiden för att påverka, det kan du idag. Idag är en ny dag, du bestämmer hur den ska se ut. Du kan inte påverka hur andra människor väljer att hantera dagen, men du kan. Välj. Gör val som är bra för dig. Du är värd det.

Kärlek. Idag väljer jag kärlek!

Puss.

tisdag 25 mars 2014

Huvudet fullt av grö(n)t!


Nu går allt så där fort igen. Jag drömmer om, funderar på och ser fram emot vår. Vår, grönt och allt vad trädgård heter! Men jag hinner knappt någonting.. Men det är ok, för jag vet att det går över. 


Förra veckan bjöd på en kurs (juklapp från svägis, med svägis) på Zetas. Det som skulle bli en kickstart på våren blev istället ett winter wonderland med en urspårad GPS. Sena blev vi men vi kom i alla fall fram till slut! Eva och Maria bjöd på en afton med tips och trix för att komma igång med en gammal förväxt trädgård. De gick på ett lätt sätt igenom hur man kan göra för att snygga till, beskära, jordfärbättra och också hur man blir av med det där ogräset.. (nej, det finns ingen universal quick fix, sorry). 

I pausen fick vi lyxfika från kaféet, chokladbrownie med lakritskola. To die for, alltså, verkligen. Är det någon som har receptet?? Eller nä förresten, jag kan åka dit och äta..
Jag tar alla ursäkter jag kan få... 



 Härliga krukor!


Det här skåpet..Tänk om man fick plats med ett sånt! Kanske i orangeriet sen.. :)


Lite sugen på de här lådorna!


Tänk att få jobba i den här underbara miljön..undra om man någonsin tröttnar..?


Glas. Vad vore livet utan gammalt glas?


Vill ha!

Ja, tänk om det fanns mer tid till sånt här...Planera, pyssla, plantera och greja. Just nu finns det inte så mycket av det, men jag tar alla chanser jag får så länge. 

Som i helgen till exempel; Stora trädfällarhelgen. Mer om det en annan dag!

KRAM

Lena

måndag 17 mars 2014

Är det...kan det...på riktigt....vara över?

Vi frukostbordet i lördags. -Tack så mycket mamma!, säger Liten när jag skickar henne smöret. Jag tittar upp på hennes Pappa med blicken -Eeh, va!? Ler lite och fortsätter äta. Småpratar om ditt och datt. Sånt där lördagsprat. Kanske den där frågan man funderat under veckan att man velat höra Litens funderingar kring men inte riktigt prioriterat att ta reda på. -Mamma, du är min bästa vän, kommer det sen efter en stund. -Du också pappa. Hon skiner som en sol och jag känner i luften, där och då, något har förändrats. Jag tittar på den andra vuxna i köket, den fantastiska människa jag har gjort denna lilla underbara varelse med och ser att det fullständigt lyser av kärlek i hela hans ansikte. Vår trotsiga fyraåring börjar bli stor. Kanske..möjligtvis..kan det vara så att trotset har lämnat oss för den här gången? Kanske kan vi få pausa i det och njuta av den här lilla människan ett tag som den fantastiska person hon faktiskt är? Utan det mörka molnet som bihang..


Senare på dagen lägger jag ut den här bilden på Instagram. Trött (och känslig av naturen) som jag är rinner det tårar ned för mina kinder när jag kommer på och skriver #närjagblevfamiljblevjaghel. Pappan kommer ut i hallen, där jag tagit fotot ifrån och nu står och snörvlar med ett kärleksfullt leende på läpparna. Han stannar upp i sin framfart när han ser mig torka bort tårarna -Ee, vad gör du?, säger han mjukt. -Gråter lite bara, säger jag och går vidare in i köket. Han går åt sitt håll, van vid att tårar kommer ungefär lika lätt som skratt hos mig. Han vet att behöver jag, kommer jag tillbaka. Å! Min lilla familj!

Ett citat jag fastnat för och funderar på ganska ofta i min föräldraroll:


Ha en skön måndagskväll!

Kärlek,

Lena

Finbesök ♥

På onsdag kommer min svägerska. Jag är väldigt glad för henne. Båda mina svägerskor är personer jag väljer att umgås med, ser fram emot att träffa, och ibland (för att inte säga ofta) önskar bodde lite närmare..

Onsdag kväll ska vi åka till Zetas och bli inspirerade på kursen "Nystart i gammal trädgård". Jag ser inte mig själv som en riktigt inbiten trädgårdsentusiast som konstant går omkring med jord under naglarna och ett nytaget skott i innerfickan. Men, fanns tiden på ett annat sätt är jag säker på att jag skulle kunna bli.. Nu när våren är på gång (trots pågående bakslag) blir man ju supersugen på att sätta igång att pula och fixa i trädgården så det känns som bra timing med kursen! 


Och, till helgen är det dags för Nordiska Trädgårdar.. På måndag kommer jag säkert vilja sätta Trädgårdsmästare på visitkortet.


Ha en fin måndag, och kom ihåg: 
Gräset är inte grönare på andra sidan, gräset är grönast där man vattnar det...

Kram till dig!

Lena 

PS. båda bilderna från Zetas Instragram, följ vettja, massa fina bilder finns det!

måndag 3 mars 2014

Måndag

Oftast är det skräckblandat med måndagar. Man vill komma iväg till jobbet och avsluta det där man började på i fredags och samtidigt skulle man kunna göra vad som helst för att få ligga kvar i sängen..

Men, nu finns det ju saker som måste göras så det är bara att köra på. Fast, det är inte med full fart ännu. Det är fortfarande "för mycket" men jag vet vad jag behöver göra för att hålla ihop.


Vad gör du när det blir för mycket i ditt liv?

Kram
Follow on Bloglovin