torsdag 28 augusti 2014

Fina människor..

Ibland kan jag bli nästan handfallet tacksam över alla de fina människor jag har i mitt liv. Jag spenderade en riktig myshelg med C, pratade med F i går, och nästan varje dag förresten, om allt superrelevant och allt som absolut inte är det... :) Det finns inte många jag skulle skicka selfies med putmun till. Ha! 

Igår på kvällen ringde min ena fina svägerska och ville kolla hur jag mår. Jag var så glad efter det samtalet, J. Tack för att du undrar, frågar men också delar. Jag blir oerhört stärkt av det och jag hoppas du vet att jag och vi alltid finns. Inte för att man kan göra så mycket men ibland kanske man kommer ganska långt bara med att lyssna.. Och det går väl both ways gissar jag. Nedan quote är till dig, för idag. Jag skickar styrka, kärlek och en liten påminnelse om att det finns någon annan som vakar över oss också...


Ta vara på idag, den kommer aldrig tillbaka. Klyscha kanske men det är sant och du är värd den bästa dagen som bara går att få!

L.

PS. Imorgon ska jag få hem en gäst på frukost, det ska bli såå mysigt!

Foto: Pinterest

tisdag 26 augusti 2014

Det som inte blev..än?

Har tänkt länge på om jag ska skriva om det här men bestämt mig för att om det kan hjälpa någon annan har det i alla fall haft någon mening. Sånt här pratar man ju inte om, det som såå många kvinnor/par går igenom. Så ska det inte vara..Vi måste väl kunna dela sånt här jobbigt?

I april gjorde jag ett graviditetstest som visade positivt. Vi skulle bli fyra! Så fantastiskt glad var jag!
Jag har längtat efter det länge...M lite mer cool i frågan men ändå glad. Att bli gravid igen är absolut ingenting jag har tagit eller tar för givet. Bara för att det har fungerat en gång och vi fick världens finaste Emma Grace var det kanske just det, God´s Grace.

Vi valde att berätta för de allra närmaste. Jag drömde, vi googlade barnvagnar och smidde i hemlighet planer på hur barnrummet skulle se ut. Smygtittade på bebiskläder när jag shoppade till Liten, läste allt jag kunde komma över om vilken vecka jag var i och njöt av att bära på denna minimalt lilla och stora, härliga hemlighet. Det kändes också väldigt konstigt. 
Pappa hade ju precis gått bort.. Jag var glad, ledsen och superglad.


Men så kom dagen då mensen skulle komma och med det kom också mensen. Jag visste inte det då utan fick veta att det kan göra det utan att det är något konstigt. Jag trodde(hoppades) så klart att det inte var något som var fel utan att det var livmodern som töjde sig och att det då kunde blöda lite. Snällt fick jag vänta ett par veckor tills det gick att göra ett nytt test, det var negativt. Jaha, det blev inte.
Sen hände nästan exakt samma sak, en gång till. Vad är oddsen?

Jag började vänja mig vid tanken på att det kanske inte går. Det kanske är något fel? Men så en dag när jag vaknade och tittade mig i spegeln...blodådror som spindelväv över hela bröstet. Va? Igen? 
Jag vågade knappt tro det, men jovisst...Positivt! Vid det här laget hade vi ju redan sprungit en del hos gynekologen för att kolla att jag inte hade utomkvedshavandeskap (vad är det för ord?! ;)) så jag bokade in en tid bara för att se att allt såg ok ut. Jo då, på den gryniga skärmen kunde man se en fostersäck men ett litet litet gryn i. En glad tår trillade ner för min kind och jag tänkte, 
"yes, tredje gången gillt!". 

Jag vågade vara lite glad igen men samtidigt ordentligt på min vakt. Men vi hade ju sett den på skärmen...men man vet ju inte...man ska inte ta det för givet...men det är ju tredje gången gillt...ja, så där höll jag på. Så började jag blöda, igen. Jag liksom kände det på mig direkt. Jag bara visste.
Två veckor senare stirrade jag och M på en tom skärm hos gynekologen. Tidigt missfall.

Suck.

Nu känns det ok. Orättvist ibland men vi har Liten. Hon är en fantastisk gåva! En del går igenom detta medan alla andra runt omkring producerar barn på löpande band, kan jag tänka ibland. Kämpar i tystnad och kanske ofta får frågan om det inte är dags att skaffa barn snart.. Det kan vara värt att tänka på hur fel en sån fråga kan träffa. Fick frågan själv nyligen "Ska ni inte skaffa ett syskon till Emma snart?". Det var inga vackra tankar som rörde sig i huvudet just då. Man vet ju att det är av välvilja men tänk lite innan du öppnar munnen...? "Skaffa" är ju inte så lätt alltid...

Luften gick ur lite men vi tar nya tag. 
Vi drömmer om en bebis och det vill nog mycket till för att vi ska ge upp den drömmen! 

Stor kram,

L.

Foto: Pinterest

måndag 25 augusti 2014

fredag 15 augusti 2014

Friiday!!


I have nothing more to add.. :)

Have a nice weekend everybody!

L.

torsdag 14 augusti 2014

En grå höst?

Dagens projekt efter jobbet är att åka och köpa detta härligt grå vitrinskåp (och tjuvkika i nya katalogen). Jag som så många andra har verkligen fastnat för den grå trenden och skulle kunna måla om varenda möbel i olika grå toner...Ska inte göra det men det blir nog mycket gråinspirerat i höst. 






Den här bilden får mig att längta till Gotland och huset jag drömmer om... 


Projekt kök startar nog någon gång under 2015...Kanske ett grått kök?


Ha en fin dag..Det är grått ute i Stockholm idag. Trendigt!

Kram


Bilder: Ikea

tisdag 12 augusti 2014

Ikväll är det jag och blue eyes..

Sitter på tåget och njuuuter av min bästa igenom alla tider.. Frank! 


Ärvt kärleken till Frank Sinatra av pappa. I många låtar hör jag honom vissla eller trumma på ratten.. Oftast bara när det var vi två i bilen. Saknar pappa, ibland går det dagar utan att jag tänker på honom och ibland kommer det över mig och stannar i flera dagar. Konstigt det där med sorg. Men jag VET att han har det bättre nu..

Det har varit en lååång dag, nu ska jag sova gott.

Kram fina läsare!

Snart är den här!


Ikeakatalogen. Man kan kolla på nätet, i appen och så men visst är det är något med själva papperskatalogen. Man väntar länge på den, den luktar nytryckt, man längtar att få bläddra och man planerar när man kan se till att få avnjuta den ifred. Ett härligt perk med att sommaren är slut.. ;)

På torsdag får man en sneak peak i varuhuset på Kungens Kurva, har velat åka i flera år på det, 
nu blir det äntligen av. Roligt!

Ha en riktigt fin tisdag,

L.


söndag 10 augusti 2014

En sån där superskön dag.


Mysfrukost och långlodning i mjukaste mysbrallorna, planlöst softande utan tider att passa. Vi njuter så mycket vi orkar av solens strålar och sommarens sista varma dagar. Igår tog vi en sväng med båten till stranden, så fantastiskt skönt att bara vara. 


Klurar på hur man bäst håller fast vid det här lugnet. Det avstressade där man tar sig tid till saker som annars inte "hinns". Det är ju oftast det som verkligen är viktigt.. Jag ska göra vad jag kan, lovar mig själv det, på hedersord. Jag vet dock att det antagligen inte dröjer länge förrns man går där i tunneln mellan pendeln och tunnelbanan i Stockholm och blir irriterad på folk som går för sakta eller turister som står ivägen. Men det kanske är just den stressen som gör att det är så underbart skönt att vara ledig? Man kanske inte skulle njuta SÅ HÄR MYCKET om man inte visste att tiden var knapp och det gällde att passa på. Medans jag fortsätter att fundera njuter jag av solen i min solstol i väntan på svärmors smarriga lunch om en stund. 
Herre Gud vad jag är bortskämd, och SÅ värd det.

Kram finaste, hoppas du har en underbar söndag!

Puss.

onsdag 6 augusti 2014

Flytspackling av sovrummet


Jaha, så har man flyspacklat för första gången då. M gjorde det mesta av "spacklingen" och jag bidrog med att blanda. 15 säckar a´ 20 kg, dagens träning..


Ska du ge dig på det här så är mitt tips att hälla i vattnet först och rengöra alla hinkar och verktyg med jämna mellanrum. Det stelnar fort (speciellt i 27 graders värme, det ska egentligen göras under 25 grader så vi får väl skylla oss själva lite..) och blir så där härliga torra klumpar i hörnen så man får verkligen köra på med blandningen för ett bra resultat.


Han är grym min man!


Den så kallade strandlinjen..


Så där då. Lite finslipning sedan kan man börja måla tak och väggar.. Ser så mycket fram emot att plocka fram pensel och roller..och Kalklitiren...

Han en fin kväll, nu blir det inte mer idag, mina händer värker! 
Bra med lite manuellt arbete ibland, då vet man att man lever ;)

Kram fina!



Nougat - En pärla i centrala Helsingfors..


Länge har jag följt denna lilla butiks ägare, Sanna på Instagram och blivit så nyfiken på att få besöka denna charmiga butik. Den är ännu bättre än på bilderna!


Nougat ligger på Boulevardi 11 i Helsingfors precis brevid Café Ekberg.


Fullt med saker överallt men det kändes ändå inte trångt, bara mysigt och smakfullt uppställt.


Härliga produkter från Tine K Home, Afroart, Hunkydory, Kähler, L:a Bruket och en massa andra godingar, själv fick jag med mig en stor korgväska från Tine K som jag bara älskar! Allt får plats för varma sommardagar; Handdukar, tidningar, ja, till och med Litens armpuffar har fått bo i den :)


Visst är den ljuvlig!


M inspekterar Kalklitirpåsarna.


Det där stora svarta vitrinskåpet...Ja, to die for helt enkelt ;)


Naturligtvis gick vi ju in på Ekbergs efteråt, det ligger som sagt vägg i vägg och har funnits sedan 1852. Det har legat i samma lokal på Boulevarden sedan 1915, brukar vara ett måste i alla tursitguider.
De har en superb brunch men idag blev det kaffe. Å vilket kaffe sen. Rekommenderas verkligen!

Ha en bra tisdag, fina!

Kram,

Lena



tisdag 5 augusti 2014

Semester!

Hej! Det var så skönt med en paus men jag har verkligen saknat att skriva. Har väl inte varit så flitig som jag velat under våren av förklarliga skäl men jag hoppas att det kan bli bättre...

Vilken semester! Nu när jag skulle logga in var jag tvungen att leta upp lösenordet och då har jag ändå haft samma ganska länge (man ska inte det, jag veeet ;)). Snacka om att koppla bort.

Första veckan var vi på Gotland, det var underbart. Den ön har en del av mitt hjärta, drömmer om en sommarstuga där. Du som följer mig på Pinterest kanske har anat det... Blev mycket bada, sola, läsa, glass och god mat. Precis så där som det ska vara.


Detta är bastun i Ljugarn. Klicka här för öppetider och pris, jag har aldrig badat där själv men är bra sugen på att testa nästa gång vi är på öjn. Snart hoppas jag... Visst är den söt!


Blad jag fick av Liten.. Mitt lilla hjärta.

Efter en vecka bar det av till Mumindalen. Liten har velat åka i två somrar men vi har tyckt att hon
var lite för liten. Nu var det perfekt! Vi var där i två dagar och tog det väldigt lugnt men hann se allt och krama alla figurer, utom Stinkis till Litens stora sorg. Det får bli nästa gång :)



Muminhuset. Väldigt fin gjort allting! Fräscht, genomtänkt och liksom lagom allting.
Tips: Packa med egen matsäck. Maten är DYR!


Klart man måste testa Muminpappans hatt!


Nådendal är verkligen pitoreskt och mysigt. Tempot är lungt, det är i och för sig klart, är det runt 30 grader orkas det ju inget annat...


Hamnen på kvällen. Ön där Mumindalen ligger i bakgrunden.


Vi bodde på ett supermysigt hotell när vi var där, Cafe & Hotel Pusa. Det var fantastisk service, urfina rum, rent och fräscht. Frukosten var riktig njutning!


De har Café också vilket gör att det blir lite liv och rörelse på dagarna, jättemysigt!


Om du funderar på spendera ett par dagar i Nådendal är Pusa definitivt värt pengarna!

Har mer bilder och saker att skriva om men det får bli senare idag.

Ha en fin tisdag!

Kram,

L.






Follow on Bloglovin