fredag 31 oktober 2014

Är det bara jag som inte fattar Halloween?


Solen flödar in genom fönstren idag, det är helt fantastisk väder!

Tyvärr är det inte en helt lycklig dag, jag avskyr nämligen Halloween. Jag fattar inte grejen med att spöka ut sig till monster och blodtörstande zombies, det finns tillräckligt med mörker i världen som är på riktigt..

Jag vill helst dra något gammalt över mig och inte öppna dörren!

Så det så.

Trevlig fredag!

onsdag 29 oktober 2014

Inspirationsfrukost på Fotografiska


Härligt att strosa längs kajen från Slussen. Åkte ofta buss förbi förr när vi bodde i Nacka men jag har nog aldrig faktiskt gått där själv. Vi hängde på låset Louise och jag. Eller, det var i alla fall planen men väckarklockor och pendeltåg hade andra planer för dagen. Tidiga var vi i alla fall, så tidiga att caféet var rätt öde när vi kom. Härligt!


Superhärliga lokaler. Mörka med så fiffigt belysta att man inte upplever dem som "tunga". Skulle kunna ha min 40-årsfest där! Ja! Megahint!


Nördiga som vi är sprang vi runt och fotade typ allt innan vi satte oss och njöt av kaffe och macka. 
Ja, faktiskt under själva frukosten också...


Stans bästa utsikt över Stockholm. Världens vackraste stad!


Louise in action. Hon är främst bröllopsfotograf men gör också andra jobb så som familjebilder, bebisbilder etc. Idag blev det även bloggarbilder.. Mer om det en annan dag ;) 
Kika in på hennes sida wilmafoto.se så får du veta mer..


Mumma.


Fantastiskt lugn och inspirerande miljö.


Brukar inte fota toaletter när jag är på lokal men jag kunde inte låta bli..Så häftigt!


Joyce Tennesons verk ur utställningen "Light Warriors". Fantastisk.

Ha en skön eftermiddag och kväll, nu ska jag greja lite innan det är dags att hämta hem två miniteens från dagis..

Kram
L.

PS. Efter idag har jag verkligen bestämt mig, jag mååste köpa en kamera.






tisdag 28 oktober 2014

Tisdagsvila


Hej du,
Idag händer det inte så mycket här.. Långa rundan med grannen och lite trädgårdspyssel, kanske lite takslipning i sovrummet efter lunchen, vi får se vad som orkas. Måste spara lite kraft till att göra stekt strömming med mos till middag, det har jag sett fram emot!

Vi kanske hörs senare...

Kram.

måndag 27 oktober 2014

Middagsbjudning!


I kväll ska vi på middag hos goda vänner och det ska bli så mysigt. Sånna där människor man jämt säger "Vi mååste ses snart!" till och verkligen menar det, men så blir det inte av. Det har jag lärt mig den senaste månaden (!) att man ska göra saker man mår bra av! Inte bara naturligtvis, och i lagom dos men det är otroligt viktigt att ha roligt så det inte bara blir måsten, måsten, måsten. När man har kommit hem från en trevlig tillställning med härliga vänner känns ju den där diskmaskinen som behöver plockas ur inte riktigt lika viktig som innan man åkte..Håller du med?

Aanyway, det jag har klurat och funderat på mest nu innan kvällen är present till dem. De är riktiga sybariter så därför blir det en present i matens tecken. Vad det är kan jag inte avslöja men här kommer en sneak peak på utsidan av presenten..


När man lägger två presenter på varandra kan man smyga in en liten hälsning emellan paketen..
Det tycker jag är fiffigt.. ;)


Har tänkt att julen hemma hos oss ska gå i svart och vitt i år (verkligen orginellt) så har reda stockat upp på lite roligt papper och pyssel. Att börja klistra stjärnor är lite väl tidigt även för mig så stjärnorna fick bli blommor istället. En av mottagarna är en ettåring så det kanske kan gå hem..


Nu ligger paketet i hallen i väntan på avfärd..

Ha en fin måndag!

Kram,

L.

fredag 24 oktober 2014

Fina fredag!


Idag spenderas dagen i bästa byggbrallorna. Taket ska provmålas kring taklampans uttag. Eftersom vi har spänt tak och har skurit i det för att få upp ny el från detta århundrade måste man reparera varsamt. Lena är tålmodig och mild....Gör mitt bästa i alla fall!


Så om takmålningen går bra och M putsat klart kontorsalkoven får jag snaaart får jag packa upp dessa påsar och sätta igång att måla....Det längtar jag SÅ efter!

Ha en fin fredag och tack för att du tittade förbi,

Lena.


onsdag 22 oktober 2014

Söder i mitt hjärta..


Nu kan jag efter tre veckor konstatera att mornarna är värst. När jag vaknade imorse kunde jag inte för mitt liv förstå hur jag skulle fixa att åka in till Söder för att klippa mig, hur mycket jag än längtat. Än mindre ta mig till dagis med Liten. Kan inte förstå varför det är en sån hög tröskel att ta sig över men det är det och jag jobbar på att acceptera det.....till att börja med.


Men det gick, det var motigt men tillslut så var jag framme på mitt Söder. Det spelar ingen roll var i världen jag har bott och även nu. Söder har en stor del av mitt hjärta och så kommer det alltid att vara. Att strosa på Götgatsbacken kommer alltid att kännas speciellt, det är som att det är en del av mig. Det har format den jag är.

Ett kort besök på Granit var ju givet..


Tog en sväng i Skrapan, på R.O.O.M. hittade jag väldigt mycket fint! 


Hej nytt hår!

Ha en skön kväll, nu ska jag njuta av egentid och ett avsnitt av Downton.


Kram.


tisdag 21 oktober 2014

Promenera mera!


Monoton rörelse i framåtgående riktning, det är grejer det. Min granne sms:ade och ville ha sällskap på promenad, hon är hemma med liten bebis, rätt så praktiskt faktiskt. Hade försökt sova på soffan men det gick så där med en morrande motorsåg utanför huset (mer om det senare) så det blev att pallra sig upp och ut. Såå skönt! Tankarna får perspektiv och lungorna får luft. En och en annan muskel får sig en omgång också och det skadar ju verkligen inte heller. Dessutom att få trevligt sällskap är ju verkligen en bonus.

Tyvärr kan jag inte bjuda på några nya vyer eftersom rundan än så länge alltid är den samma men jag har i alla fall inte tröttnat på det än, hoppas du inte har det heller!

Ha en fin dag,
L. 

Nu skulle man haft badkar..

När det är så här murrigt ute vill jag bara krypa ner i ett varm bad. I källaren har vi ett rum som är/har varit badrum & bastu, det har vi tänkt att slå ihop till ett stort badrum. Med plats för dubbla handfat, badkar och dusch.


När vi var på "minisemester" för lite sedan stod vi och borstade tänderna över var sitt handfat, 
det är väldigt lyxigt faktiskt!



Tänk om man skulle få plats med dubbla fristående badkar också...


Gillar!


Det är något speciellt med att ha en inkaklad dusch tycker jag. Det blir som ett krypin där man kan gömma sig en stund.

Hur ser ditt drömbadrum ut?

Kram
L.

måndag 20 oktober 2014

Kontoret.



Så här ska det bli, typ. Fast ännu snyggare så klart!

Bakom dörren i vårt sovrum fanns det en inbyggd garderob. En sån där som finns i de flesta hus och lägenheter från 50- och 60-talet. En sån där man öppnar med nyckel. En nyckel som slår i väggen när man slänger upp garderobsdörrren eller andra dörrar intil och gör fula märken. Du kanske känner till sorten? ;) I alla fall, jag och M stod och tittade på den där härom veckan och så kläcktes idén; Vi gör ett kontor i alkoven! (Jag vill hävda att det var jag som kläckte men han är inte lika övertygad...)


Ett par timmar senare var hela träinredningen utriven och kvar finns nu detta 60 cm breda och 70 cm djupa (2.30 i höjd) underbara utrymme. Verkligen i industristil just nu..


Ännu fler eluttag fick det ju bli för spottar i taket, dator, lampa, laddare och andra elektriska mojänger man behöver. Så det tar ju ännu mer tid nu men jag VET att det kommer bli ursnyggt.


Gillar verkligen den här väggförvaringen från BODIE and FOU´s blogg. Granit har en "liknande", den hittar du här men vi får se vad som passar, tror att jag kommer vilja hålla väggen som ska 
målas i Kalklitirs San Saccaria så "ren" som möjligt.


Inspiration från Totokaelo.



En till bild med samma tänk, från Pinterest.

L.

Min morgon.


God morgon,
Här är morgnarna den minst bra tiden på dagen. Vaknar och funderar på "måsten" och "borden" och en massa andra saker som jagar mig och som framförallt verkar jaga mig under natten. Normalt sover jag som en stock, totalt reboot:ad och redo att köra på men så är det inte nu. 

Kanske blir det aldrig så igen. För det är just det där "köra på" som upptar mina funderingar. 
Köra på för vem? Hade det varit för mig själv hade jag nog aldrig hamnat där jag är nu. 

Medan jag funderar dricker jag kaffe och läser. Sociala medier, nyheter och Bibeln i en salig blandning. Det var länge sedan jag kunde läsa och förstå vad jag läste. Jag hade så bråttom att ögonen flög över orden men de gav mig egentligen inte mer än brus. Vissa dagar hade jag till och med svårt att få ihop orden, de mest hoppade på skärmen. Gjorde vågen så där i tid och otid när jag som bäst äntligen börjat få ihop vad de egentligen ville säga mig.

Men nu är det nya tider. Nya tankesätt. Nya prioriteringar. Och, framförallt en ny fart. 
Jag vill inte köra på, jag vill leva. Frågan är; Hur?

Ha en fin måndag.

Stor kram,
L.

fredag 17 oktober 2014

Fredagsdrömmar..

Idag har jag träffat en KBT terapeut på en mottagning i stan. De hade tapeter i väntrummet som såg ut som bokhyllor. Över varje "bokhylla" satt det en lampa. Väldigt effektfullt och på något märkligt sätt förtroendeingivande. Två lugna receptionister bakom disken tog metodiskt och fint hand om alla som ringde på dörren. Och det var många.. Många som jag som var där första gången. Några par, vissa ensamma. Vissa helt nya och visa rutinerade. Alla med en slags tyst överenskommelse att inte titta för mycket på varandra, inte tjuvlyssna på de som stod vid disken och bokade upp tider, egentligen helst lådsas om att man var helt själv i väntrummet. 

Bra session. Det kommer bli bra det här.


Idag är det fredag och jag är sugen på att baka och framförallt fika. Rustika bakverk med en kopp (eller fler) riktigt gott kaffe. Som de här Chocolate & Blueberry Mini cakes:en ovan, hur härliga som helst! Finns på littleupsidedowncake.com. Men, jag orkar faktiskt inte. Jag ligger här i min soffa i mjukisar och är helt nöjd med det. Jag tar det en annan dag när orken finns. Drömmer lite framför Pinterest så länge..


Denna skulle ju inte heller sitta fel.. Älskar blåbär!

Ha en superskön fredag, var snäll mot dig själv.

Kram

L.


torsdag 16 oktober 2014

Walk for freedom - Against human trafficking


På lördag är det dags! Vi samlas i 37 länder samtidigt för en tyst demonstration mot human trafficking. Vi i Stockholm samlas från 13.15 i Humlegården. Demonstrationen börjar 14.00 och vi beräknar gå i en timme.  Bara under den timmen, medan vi går finns det tusentals kvinnor, flickor, tjejer och pojkar över hela världen som tvingas att utföra sexuella tjänster. 

Vi kan ensamma inte göra allt, 
men vi alla kan göra något.

Vill du vara med? Anmäl dig NU på:



Var 30:e sekund faller en till människa offer för den moderna tidens slavhandel. Medelåldern för de som hamnar i human trafficking är 12 år. Vi måste hjälpas åt att stoppa detta. NU.


"She is clothed with strength and dignity, and she laughs without fear of the future.
When she speaks, her words are wise, and she gives instructions with kindness."
Proverbs 31:25-26

onsdag 15 oktober 2014

Att bryta ihop och komma igen..

..funkar inte längre. Att ta helg och vila, fylla på med positiv energi och mys räcker inte. När jag för några lördagsnätter sedan vaknade med en klump i magen för jag trodde det var natten till måndag förstod jag att nu håller det på att barka åt fel håll men att det skulle gå så här fort hade jag aldrig kunna drömma om. Jag som har koll på hur jag mår. Jag är ju hobbypsykologen. Quotes-älskaren som har så himla god råd till alla jämt (förlåt om du blivit drabbad ; P).. 


Jag är sjukskriven i fyra veckor. Utmattningssyndrom. Ursäkta vad, sa du? Nej, det kan inte vara mig du menar. Det är ju bra. Jag mår ju bra. Eller gör jag det? Jag hörde mig själv säga till M härom veckan att jag inte kan bedöma hur jag egentligen mår..Så nej, jag mår väl inte så där himla toppen som jag har intalat mig själv. Men jag tar hjälp, vilar, gör saker som är bra för själen och vilar lite till.


Såg detta DIY-tips på Pinterest imorse och jag kunde inte låta bli att testa. Ta ett värmeljus, washitejp, lägg på tejpen ett varv runt ljuset. Klart!


Visst blev de fina!

Kram

L.

söndag 12 oktober 2014

Minisemester!


Mitt i allt tog vi en paus. Mummi var snäll och passade Liten och vi tog in på hotell. Att bada och krypa in i en stor vit fluffig morgonrock, det är faktiskt bra för själen. Att äta frukost någon annan lagat är inte tokigt det heller. Tack min älskling för denna spontan-mini-semester!

Hoppas du har haft en bra helg. Var rädd om dig!

Lena

fredag 10 oktober 2014

Vackra höst..


Så fantastiskt skönt att komma ut, snöra på sig löparskorna bara gå, gå och gå.. Springa är det inte tal om än men det är ju inte utan att man längtar!


En riktigt fin höstdag idag.


Svårt att få bra bild på det fuktiga gräset och soldiset.


Underbart att få sträcka på benen ordentligt!


Jag gillar verkligen alléer.. Det är något förväntansfullt över dem, höga ståtliga träd i jämna rader. Vad finns det i slutet? En vacker herrgård? 


Avslutade med en äppel-, Kiwi och Mangosmoothie. Yum!

Det satt långt inne att komma iväg men såå värt det!

Kram.
L

onsdag 8 oktober 2014

Favoritbesök

Skulle på "Staff" nu på kvällen och vid Fridhemsplan ligger en Granit. Jag kanske tog ett tidigare tåg för att hinna smita förbi...


Lite nya lampor, gillar den lite bulliga "grislampan" speciellt.. Den kantiga som hänger bakom den svarta är det inte fel på heller ;)


Ljusslingor kan man ju inte få för mycket av som sagt, vilken blir nästa? 



Gick ut med dessa härliga skrivböcker i grovt naturpapper med gamla hederliga pennor till och ett gäng rullar washitape. Bara för att! Men så glömde jag det jag gick in för.. Mapparna! 



Jag som så många andra inredningsintresserade har lite..hrm..tidningar som ligger på hög här och var. (Sprider man ut dem verkar det inte vara lika många) Man sparar den för att "det var ett så fint reportage i den" eller "precis så där vill jag ha min hall". Handen på hjärtat, när det har gått 2 månader, kollar du någonsin i den tidningen igen?

Har därför bestämt mig för att klippa ur det jag gillar och lägga i projektmappar. Det tar mindre plats och man får ändå spara det där fina man inte kunde förmå sig att lägga i pappersåtervinningen..Det var ju bara att gå tillbaka! Verkligen synd..

Här ska klippas!

Kram,
Lena

Follow on Bloglovin