onsdag 31 december 2014

Vända blad.


Hej du,
Nu ser jag fram emot att vända blad i kalendern, se framåt och släppa 2014. Fokusera på nytt och lämna en del saker i det här året. Jag tror och hoppas att 2015 bjuder på förändring, rörelse och en massa nya nyttiga erfarenheter. Jag har saker på gång inom områden jag aldrig vistats och längtar så att få skriva och berätta men framför allt förverkliga.

Att skriva har blivit riktigt viktigt för mig under årets andra del, och glad är jag över att så många läser och delar sina erfarenheter. Jag känner att jag blivit mycket rikare! Tack fina du!

Ikväll är det nyårskalajs med "crazy hair" som tema. Börjar få klart för mig hur crazy jag ska försöka vara men vi får se hur väl verkligheten kommer att stämma överens med tanken. Oavsett ser jag fram emot att fira ut det här (h)året ordentligt....Jag är mer än redo för det nya!!

KRAM

L.

lördag 27 december 2014

Äntligen vitt!



Vaknade strax innan tio imorse på loftet.  Låt mig repetera, strax innan tio. Nog för att jag inte är helt frisk men jag kan verkligen inte komma ihåg när jag senast sov så länge!


Har alltid tyckt att det är så mysigt med en sång här liten sängbordskanna, är nog dags att skaffa en egen. Finns en på Granit (så klart) som jag kikat på, kanske finns på rea nu... Den lilla tuben är julklapp från Liten ✩


Hela världen är vit. Det är så otroligt vackert! Till och med Litens gunga har fått sig ett pudrigt lager..


Hade svårt att sitta still vit frukost (läs brunch) bordet när jag såg dimmorna dansa utanför fönstret. Kängorna och jackan åkte på mitt i och ut och pulsa blev det.


Den här eken har jag fotat i alla årstider, den är så fantastiskt ståtlig och vacker! På kvällen är den upplyst så det ser alldeles så där magiskt ut. I natt fotade jag det och la ut på Insta, det såg ut som en gammal man med grått hår..Låg och kikade på "honom" när jag somnade, underbart!


Blev väl inga överdrivet långa promenader idag, känner mig inte tillräckligt kry för det men ute i solen var vi i alla fall. Liten åkte pulka och vi tog en liten sväng till Junvik. Nu ropas det nog snart till fika så bäst att avsluta. 

Den här julen kommer nog gå till historien som den lataste och mysigaste nånsin. Men det är en bra avslutning på detta år tycker jag, ser fram emot att vända blad nu. Nya tider, nya planer och beslut.. 

Vad ser du fram emot 2015?

Kram!

fredag 26 december 2014

Jaha, så var det med det.


Hej du,
Vad jag har saknat er och vad jag saknat att skriva! Tog en skärmpaus de senaste dagarna för att ängna mig åt jul och en släng halsfluss. Var taggad till tänderna för jul tills i början på veckan och det kändes som ett magplask dagen innan själva aftonen när jag insåg att jag höll på att bli sjuk och inte skulle orka allt jag tänkt. Sen blev det ännu värre med en VIDRIG halsfluss som peakade natten till juldagen. (Du vill inte veta, jag lovar) Men jag överlevde och vi lyckades få ihop en mysig jul i alla fall tack vare M, svärmor och mamma! Hade väl dock inte tänkt mig att jag skulle spendera den fullproppad med värktabletter.. 

Hur var din jul? Hoppas den varit mysig. Och varm. Och balanserad. Jag tycker nästan bäst om dagarna efter kreschendot, när lugnet vidtar, man kollar gamla filmer och degar i soffan. Äter lite rester, är ute och andas friskluft och passar på att sova länge på morgonen. 

Nu på kvällen kom snön. Mycket snö! Det är så fantastiskt vackert! Det är becksvart ute men jag är såå sugen på att hämta kameran och ge mig ut men det får bli imorgon, först sover vi lite, eller hur?

Natti ❄️

tisdag 23 december 2014

Omladdning


Jag hade tänkt så mycket inför julen, planerat pyssel, drömt om att lag mat, läst jultidningar och var väldigt inne på att det skulle bli som jag planerat. Men nu så här innan dagen inser jag att det inte blir så men det är helt ok ändå. På riktigt, som Liten brukar säga.

Svärmor och svärfar kom igår så vi får pyssla om dem lite, det var länge sedan vi sågs känns det som!  Det är så skönt att man inte behöver göra sig till utan bara dela livet och vara familj. Det pratas om högt och lågt och vi bara är. Nu på förmiddagen drog alla iväg och handlade och jag fick lyxen att ta en promenad för mig själv. Blev årets långsammaste PW men jag har så himla ont i halsen så så fick det bli idag men det var så skönt att bara komma ut i ljuset och solen. Helt magiskt vad en 45-minutare kan göra.

Vad gör du? Har du det hysteriskt så här dagen innan? Vi har inte ens fått upp granen än, men det får bli ikväll, i lugn och ro. Vi tar det som det kommer nu. Viktigaste är att vi får vara tillsammans och bara vara. Det har varit ett tufft år och det är skönt att knyta ihop året med häng i olika former med våra nära och kära.

Kram och ta hand om dig,

Lena




söndag 21 december 2014

Sega söndag!


Vet du, idag går ingenting fort. Men det är faktiskt helt ok för vi har ju jullov. Vi var ute en stund innan lunch, Liten och hennes bästis och jag. Solen sken och jag önskade att det fanns en solstol vid lekplatsen, då hade jag somnat i den. Förkylningarna har kommit hit, de har hållit sig på anstånd hela hösten men nu kunde de tydligen inte stå emot längre utan jag och Liten har fått oss en släng. Hon lekte med en liten herre som var på besök i måndags, han hade rejäl hosta så vi tror att han kanske var budbärare. Risker man får ta ibland.. 

Jag har sovit middag (Hur skönt?!) nyss och efter maten ska vi på julshow i kyrkan. Vi är nog inte riktigt tillräckligt pigga för det men det skulle kännas otroligt trist att inte se det. Vi har ju lyxen att sitta i en varm bil både dit och hem så..Kanske ska ha på mig min nya pälsmössa (Fejk) ikväll..för extra värme menar jag.... ;)

Ha en skön kväll fina,

Kram



torsdag 18 december 2014

Nu är det jul...


Eller ja, nästan i alla fall. Jag ska i alla fall inte jobba mer det här året. Så fantastiskt skönt! Har några klappar kvar men tänker inte stressa, bara njuta av ledighet och julfix. Är du klar med alla bestyr?

Ha en fin kväll, nu tänker jag strax slå min ner i soffan och halvslumra framför någon film.

Kram till dig!

Lena

PS. Washitapegranarna börjar ta sig.. ;)

onsdag 17 december 2014

Tomteverkstan har öppnat!


Det här är något av det bästa jag vet med julen. Jag vet, det är något fel på mig men jag gillar verkligen att slå in paket. Fundera på mottagarens reaktion och klura på om de gillar den. Den här washitapejulgranen är jag inte helt säker på med den kanske behöver övas på lite... ;)


Den lilla granen har fått sig en julpimpning och får bli julklappsparkering innan den riktiga granen kommer in..


Den lagom tilltufsade tomten får stå vakt!

Sov gott när det blir dags..

Kram!

L.

tisdag 16 december 2014

Stress del 2 - Bråttombeteenden


Hej du,
Hur har din dag varit? 

När jag åkte till jobbet imorse stod jag på tunnelbaneperrongen och tittade fascinerat på alla människor som småspringer, trängs och suckar högt när någon annan står i vägen. I denna fascination ligger också en stor förundran över att jag själv för snart tre månader sedan var en av dem. Helst med latten i högsta hugg, småirriterad och bråttom hade jag. Hela tiden.

När jag träffade min terapeut Ellinor första gången för ett par månader sedan fick jag göra ett test om bråttombeteenden. Testet bestod av 20 påståenden. Medan jag tog ställning till de olika påståendena ramlade poletten sakta men säkert ned, det var så att säga...intressant....Här är några exempel på påståenden:

-Jag rör mig snabbt som som jag hade bråttom.
-Jag gör två eller flera saker samtidigt.
-Jag blir lätt otålig på folk som gör saker och ting långsamt.
-Jag kommer på mig själv med att skynda mig även när jag egentligen har gott om tid.
-Jag pratar fort.
-När jag talar med andra tänker jag på annat än det vi talar om.
-Jag äter fort och är oftast den som är färdig först.
-Jag blir irriterad när folk står på "fel" sida i rulltrappor.

När jag hade gjort färdigt skrattade jag lite igenkännande högt för mig själv och konstaterade att om inte alla så i alla fall många av dessa påståenden kan appliceras på varenda människa i den här stan. Gör det att det är ok? Nej, naturligtvis inte. Går det att ändra på? Javisst, men det är verkligen inte lätt!

Att ha "bråttomsjukan" (ett gäng (bråttom)beteenden som är skapade av en själv för att spara tid) innebär att vara stressad och uppe i varv även när man inte behöver. En slags förhöjd aktivitetsnivå där man ständigt vill komma framåt fortare och bli mer effektiv. Känner du igen dig?

Det går att träna sig i att känna sig mindre stressad. Du kanske kommer ihåg från ett tidigare inlägg, sitt beteende har man full kontroll över! Det går att stå still i rulltrappan i tunnelbanan, nästa tåg kommer oftast inom tre minuter, det går att äta en sushi vid ett bord i matsalen istället för framför skärmen och det kan ta mer än 4 minuter.. Man kan också låta folk avsluta sina meningar utan att fylla i slutet åt dem och man kan också bara lyssna när någon pratar, det var väl därför man fick två öron men bara en mun?

Ha en skön kväll, tror det är dags för en kaffe och en av Litens lussebullar..

Kram!


PS. Del 3 kommer att handla om perfektionism, vi får se när det blir..det är ju faktiskt inte bråttom..

fredag 12 december 2014

En liten gran!


Häromdagen när min granne och jag var ute på promenix såg vi små söta granar på vägen. Man tar ju naturligtvis inte med sig någon från naturen så jag klurade högt på hur man skulle få tag på en...


Igår när jag kom hem stod denna lilla söta utanför dörren! Jag hade huvudet fullt av ledsen bebislängtan och blev SÅ glad. Tack A! ★


Presentsnöret fick sitta kvar som en liten guldstjärna!


Den får bo där den stora granen ska stå sen. Jag är så himla glad för min lilla gran!

Nu kollar vi Svenska Hjältar-galan med glöggfika och gråter ikapp i soffan..

God fredag till dig min vän,

Lena

torsdag 11 december 2014

Bebislängtan


Ibland är det nästan outhärdligt. Det är som att ramla ned i ett svart hål och tårarna bränner i sina kanaler och jag vill bara lägga mig under täcket och gråta. Just då känns som om jag inte har rätt att vara ledsen, att jag är bortskämd, vi har ju Liten och hon är världens finaste, vi är ju inte barnlösa, men...Jag vill snusa på det där fjuniga lilla huvudet, känna värmen från den där lilla kroppen och skydda den med allt jag har. Hormonerna rusar och försöker hålla emot med förståndet men jag känner mig rätt maktlös emellanåt när tårarna vill ut. Känslan i kroppen av bebislängtan tar liksom över och det är som en stark magnet som inte går att motstå, som man inte vill motstå, man vill bara dras med! Jag vill ju så väldigt hemskt gärna att hon ska få en lillebror eller syster. Jag har aldrig tänkt mig en stor familj men två i alla fall?!

L.

PS. Liten som liten på bilden, det är helt galet vad tiden går fort...Mitt lilla/stora hjärta!

onsdag 10 december 2014

En snabbfika för två




Han kom hem tidigare än vanligt idag min man. En kvart över en kaffe bara vi. Mysigt. Hinna säga mer än hej, godnatt eller prata om vem som lämnar/hämtar Liten.


Och en peppis enligt säsong så klart..

Vardagslyx! Nu, dagis!

Kram,

Lena

tisdag 9 december 2014

Var är den?


Nu är det dags tycker jag. Ett litet täcke räcker, i fem veckor vore önskvärt. Det behöver inte se ut som istid för det blir så mycket att skotta men snälla söta rara snön..Kom nu!

God natt,

L.


Foto

måndag 8 december 2014

Måndag = Vilodag!


Hej du,
Idag skiner solen över Genvägen och jag gör ingenting. Eftersom jag forfarande är sjukskriven 75% och är ledig måndagar så har det blivit min egen dag då jag gör - ingenting. Eller ja, ingenting var väl kanske att överdriva då jag redan gått en PW med grannen men jag gör det jag har lust med och viktigast, det som laddar energi. Solen lös lite på oss och man känner verkligen hur mycket skillnad det gör, öven fast det bara är en liten stund...

Så nu ligger jag här och njuter av tidningarna som inte prioriterats än tillsammans med en stor kopp te. 

Hur laddar du dina batterier?

Måndagskramar i massor!

Lena

söndag 7 december 2014

DIY - Glad 2:a och en adventljusstake


Glad andra advent! Hoppas du har haft en skön helg, det är ju helt galet vad fort det går nu.. Dagarna är ju i och för sig inte speciellt långa nu men det är inte långt kvar tills det vänder. Håll ut!


Dagen till ära gjorde vi en adventsljusstake. M delade stubben med motorsågen. Nog för att jag har haft en del träslöjd i min dagar men jag har fantastiskt stor respekt för den typen av maskiner. Någon gång ska jag samla tillräckligt med mod, dock inte just idag.


Liten dammsög medan jag borrade hålen.


Ljusmanschetterna från Make & Create limmade vi fast med limpistol.


Väldigt enkel och naturlig. Härligt team work familjen Å!

Ha en skön kväll,

Lena

fredag 5 december 2014

Ljus!


Nu är det mörkt hörrni! Vid tre idag kändes det som om det klockan var runt åtta och jag undrade var den här dagen tog vägen, det började ju nyss... Så vi tänder ljus, och slingor och njuter av att se våra enjoy candles-ljus (love!) gå igång när mörkret faller. Ibland drömmer jag om att åka till solen, en vecka av strandliv, flip flops och lite dykning. Det vore något det..eller hur?

Ha en jätteskön fredagkväll,

Lena



torsdag 4 december 2014

Jul - Vad betyder den för dig?



Jag tror inte att det finns någon som tänker på jul och känner 100% frid och harmoni. Det är lätt att falla in i tron att alla andra har en sånt fantastiskt inrett julhem, stora fluffiga granar med prefekt inslagna designklappar, knäck som inte sitter fast i pappret och att de dessutom känner fullständig kärleksglädje över att träffa hela tjocka släkten..Jag skulle vilja påstå att den bilden tvärt om är ganska så ovanlig, om inte helt obefintlig.

De flesta av oss har en familj med alla möjliga intressanta skelett i garderoben. Är det inte någon som gillar att se lite för djupt i starkglöggsmuggen så är det någon som har en bitter familjefejd som går långt bak i tiden och är helt omöjlig att reda ut, eller en annan som önskar att snöpulvret från fejksnön som pryder köksfönstrets kanter egentligen vore gjort i ett laboratorium någonstans utanför Amsterdam. 

Det kan också vara en sista jul som gifta, och man har lovat att bita ihop ett tag till för att inte förstöra julen för barnen. Problemet är att man redan har bitit ihop så länge att man har så ont i käkarna att det känns som huvudet ska explodera. Ett annat alternativ kan vara att den där familjen som man "borde" firat jul med inte längre finns av någon anledning. Och att hur du än kämpar för att fylla det tomrummet så kommer inte den tiden tillbaka, hur mycket du än försöker ha kontroll och strukturera upp julen och göra den alldeles helt jätteperfekt.

Den stora frågan har varit för mig; Hur vill jag att MIN JUL ska se ut och hur kan jag komma dit? Hur ser min önskejul ut efter de förutsättningar jag har? Vissa önskningar som jag hade som liten kommer aldrig att infinna sig och fick väl då lära mig att istället för att gå runt och vara ledsen för det, lära mig att förhålla mig till det som inte kunde bli. Fokusera på det som är BRA och inte på det som fattas. Jag säger inte alls att det är lätt och går att ändra med fingerknäpp men jag har lärt mig något nyligen som jag verkligen har tänkt på; Sina känslor kan man inte styra. Sina tankar har man delvis kontroll över och kan försöka styra. Sitt beteende har man däremot full kontroll över! 

Du kan känna vad som helst inför julen, det går inte att styra över. Vad du gör av den däremot, 
det är upp till dig!

Kram,

Lena.


PS. Tack Erik på var-dags-rum.se för ditt underbara julaftonskalenderdagblocksblad, gå in här om du vill ha en egen kopia!





måndag 1 december 2014

DIY - Året i bilder och en julkalender



Hej du,

2014 har varit en intressant år. Jag lämnar det där, ni som känner/följer mig vet att det inte bara varit lyckligheter och solsken..Men jag ville i alla fall göra något av alla härliga bilder som finns och summera året! Tidigare har jag skrivit om Printic, en app som plockar upp ens Instagrambilder (om man tillåter det förstås) och så kan man beställa bilder, kalendrar, posters etc etc.. 


De fick bli bakgrundsbild till årets julkalender. Du har kanske sett några redan på mitt Instakonto? Då gapar det inte bara en tom spik där sedan utan Liten får en påminnelsen om de fina stunder som året innehållit. Och de har faktiskt varit många!


23 små påsar (och ett paket) innehållandes pärlor, en chokladbit på lördagarna, suddisar och andra småsaker. Pilligt, billigt och roligt att göra, hoppas det går hem hos lilla damen!


Inte helt tokigt!


Här är hon, Liten, ätandes glass på Ekbergs i Helsingfors i Juli. Ett härligt minne.


Man ser ju en del av bilden bakom men jag tycker inte att det gör något,
jag är jättenöjd!


De här två alltså... ❤︎


Nu är frågan om hon kommer kunna hålla sina 5-åriga små fingrar i styr... ;)

Ha en fin måndag!

Kram,

L.

Follow on Bloglovin