torsdag 29 januari 2015

Vattenkärlek och nya vattenkannan..


Vet du, ibland när jag står och spolar upp ett riktigt kallt, klart, rent glas vatten kan jag bli nästan lite euforiskt glad. Tänk att vi har det i kranen! Och nästan gratis dessutom! När jag bodde i Egypten var vattnet orangefärgat, ibland brunt. Där skulle man ju liksom aldrig ens komma på tanken att dricka det! För oss är det en självklarhet, och det gör mig så väldigt tacksam ibland..


Skrev i julas om att ha en kanna på nattygsbordet, inspirerad av kära svärmor, och nu har jag tagit med mig en hem från favoritaffären. Det är väl lite fånigt men jag längtar tills i natt när jag får använda den..


De här bilderna tog jag alldeles nu med eftermiddagsljuset och lilla doftljuset tänt. Tänk att det börjar bli så pass ljust, det är så härligt! 


Fast tända ljus är inte fy skam det heller..

Nej, nu ett litet röj och strax hämta Liten. Ha en fin kväll!

Kram,
L.

onsdag 28 januari 2015

Du kan flytta mig ifrån Söder....


...men aldrig flytta ut Söder ifrån mig. Häromdagen var jag var ute och gick på Söder. Förbi svischade hipsters i full galopp som så ut att vara på väg hem till surdegsbrödet, blandat med SATS-folket med proteindrinken i högsta hugg. Jag kan inte direkt känna mig hemma i den stereotypen men är det någonstans i världen som är hemma för mig så är det Söder. Var jag än tar vägen i världen och hur länge jag än är borta så får jag samma "hemkänsla" varje gång jag sätter foten där.. När jag bodde i London (och senare Brighton) kunde jag dagdrömma om att gå just precis här på Götgatspuckeln, se Globen i horisonten söderut och Gamla Stan med Hötorgsskraporna ovanför åt norr. Andas in "hemma", gå in på Granit och kika, fika på Muggen, äta glass på Nytorget och bara strosa runt.. Åh, nu gav jag mig själv södersommarlängtan..

Ibland vill jag skratta lite högt när man hör folk som är i processen att försöka tvätta bort sin småstadsdialekt för att bli Stockholmare, eller ännu värre Söderkisar.. Det är som om att man skäms för var man har sitt ursprung. Det ska man inte göra tycker jag.. Konstigt när folk försöker bli sin egen unika person fast samtidigt livrädd för att sticka ut. Platsen man har växt upp har ju format en, det går ju inte att radera? Men jag kanske är likadan? Söder är i alla fall en del av mig och det är jag stolt över, även fast jag gick i skolan på "knivsöder" och bodde som Djurgårdare i hjärtat av Bajenland..

Var kommer du ifrån?

Ha en fin onsdag!

Kramen,
Lena

måndag 26 januari 2015

Plötsligt händer det..



Kommer ni ihåg kompis som jag hittade på Granit från ett inlägg i somras? Den har nu fått växa till sig och har blivit riktigt ståtlig och fin. Står i Vilpola där det är lite svalare nu på vintern och där bor den bra för det mesta. Jag är inte helt säker på att den gillar när vi eldar dock, då slokar bladen lite så jag har varit orolig att den ska tappa blad men det har den inte gjort. Inte heller växt som den gjorde under hösten men jag har låtit den vara och hoppats att den ska må bättre när det blir ljusare..


Så härom dagen när jag tittade till den...Pang! 3 fikon på g och ett blad! Så glad :) får världens vårkänslor och blir så glad att mitt lilla träd trivs.. Måste nog läsa på lite mer om hur man tar hand om det för nu börjar det just bli ett träd. Och vill jag att det ska bli ett seriöst träd får jag nog sluta gå på känsla och ta reda på lite mer skötselfakta! Kanske dags för en ny trädgårdskurs på Zetas...Vad säger du svägis? 

Hoppas du mår bra och har en fin måndag? Här ligger snön tjock och jag ska strax klä på mig och ge mig ut på en riktigt lång promenad. Det är så vitt och fint att det är en perfekt dag att suga i sig av ljuset.

Ta hand om dig,

L.

söndag 25 januari 2015

Långa samtal


Har suttit en lång stund och pratat i mammas kök på Söder idag. Det köksbord vi suttit runt många gånger och försökt lösa världsproblemen. Inser att det blir för lite sånt, det är ju så mysigt! Vi kanske inte löste precis alla idag heller men några vill jag tro att vi betade av..


Tända ljus, en kopp varmt och prat om viktigheter. Det känns bra ända långt in i hjärtat. Älskade mamma, tänk om alla hade en mamma som du, då skulle världen vara en mycket mer kärleksfull plats! 

Nu är det matkoma i soffan efter söndagsmiddag. Kanske en Skype med en annan härlig mamma (och pappa) innan Liten ska krypa ner. Sen är det tekoppen och njuta av sista delen av söndagskvällen. Jag tycker den är helig! Någon annan som tycker likadant?!

Ha en skön kväll,

Lena



fredag 23 januari 2015

Fredagsjobb


Hej finaste!

Här i röran på vårt hemmakontor sitter jag och jobbar idag. Började på 50% i måndags och det känns helt ok! Man är ju klart inte van och jag somnar varje dag på pendeln men det funkar.. Måndagar och fredagar jobbar jag hemma, det är verkligen lyxigt! Har varit lite frånvarande här men dels är det så mycket på gång som du vet, som jag inte kan skriva om och det upptar så mycket av min tankeverksamhet att jag har svårt att prata väder och vind när det står en stor elefant i rummet. :)

Hoppas du har en fin dag. Fredag, bara namnet har en positiv klang.. Ikväll kommer min kära vän Cissi från Malmö på middag. Så roligt att få ses och kramas på riktigt!

Ta hand om dig idag. Jag njuter av det lilla. En kopp varmt, ett tänt ljus, radion (P4 Skaraborg så klart) som pratar i bakgrunden och tanken på två dagar ledigt. Ljuvligt!

Kram.

L

tisdag 20 januari 2015

En konstig dag.


Jag kom av mig lite. Mycket tankar som snurrar, saker som måste tänkas igenom. Saker som behöver långa promenader, frisk luft och fokus. Men det får ta lite tid. Viktigheter måste få sin plats.

Idag fyller pappa år. Eller, han skulle fyllt år. 70 för att vara exakt. Jag skäms för att jag har tänkt mycket mer på att det är hans födelsedag nu än när han levde. Vi hade en rätt komplex relation, men  jag har aldrig tvivlat på att han älskade mig. Och jag vet att han innerst inne visste hur mycket jag älskade honom. Även fast han ibland inte riktigt kunde förlika sig med den jag är och hur jag visade min kärlek. Han tyckte nog ibland att jag borde ha fogat mig mer efter situationen och inte vara så "besvärlig". Eller så var det någon annans ord, det är svårt att veta..

Jag har spenderat så mycket tid av mitt liv att sakna honom att det svåraste idag är inte saknaden utan känslan av att det är för sent. Jag ville att vår relation skulle vara bättre än vad den var, men inte till vilket pris som helst. Jag har jobbat väldigt hårt för att komma hit och vissa saker är och var inte förhandlingsbara. 

Jag "borde" kanske gjort mer? Men jag var inte ensam i vår relation. Allt hängde inte bara på mig. 

Jag lämnar det där och hedrar minnet av dig pappa. Du kommer alltid vara min pappa som jag älskar massor massor. På mitt sätt. Jag tänker på dig väldigt ofta och försöker tänka på att göra dig stolt i de val jag gör och står inför. Jag klämmer din hand två gånger, koden för "jag älskar dig" och önskar dig den finaste av födelsedagar.

Vi ses igen,

Lena

lördag 17 januari 2015

Ljuva lördag!


Hej på er!
Visst är det skönt med ledigt.. Vi njuter i fulla drag här! Liten åker kana i parken med bästa kompisen, M är ute och byter däck på Silver-Sivert och jag har bakat efterrätt till kvällens middag.  Vi får besök av en liten familj som snart ska få sin första. Känns lyxigt att få rå om dem lite innan det är dags.

Men innan det är time för mig att laga mat och tända brasan tänker jag faktiskt lägga mig på soffan under en filt och läsa bok. Ja, faktiskt! Så rapport från Formex dröjer lite.. 

Ha en skön eftermiddag!

Kram.

torsdag 15 januari 2015

Otåligt!


Jag vill att allt ska hända nu. Det är så mycket på gång och så många obesvarade frågor att jag blir tokig. Men värst av allt är nog att jag inte kan säga något om något. Jag har inte så lätt för att hålla saker för mig själv och delar ibland kanske med mig lite för mycket av saker och ting. Men jag känner så här; Har vi verkligen tid att hålla inne med allt och hålla uppe fasader? Jag vill dryfta, bolla, dela och analysera. Leva helt enkelt! Stackars M får lyssna på alla mina tankar som kommer ut i tid och otid.. Menmen, lite till får jag hålla mig!

En sak jag inte behöver vänta på längre är Formex imorgon! Första gången och jag är faktiskt lite nervös.. Men det ska bli så roligt att se alla fantastiska montrar och slippa dregla över Instagram utan se det "live" istället. Tar så klart med mig kameran så får vi se vad jag hittar för roligt! Återkommer med rapport..

Sov så gott nu, fredag imorgon :)

KRAM.


onsdag 14 januari 2015

Kvällsreflektioner


Vilken dag! Jag är supertrött och helspeedad samtidigt.. Imorse fick jag ett spännande telefonsamtal som jag verkligen önskar jag kunde berätta om, men inte än. Jag är så otålig så det är inte sant men jag får försöka sansa mig lite till.. :P Jag ska berätta när tiden är rätt, jag lovar! Sen har vi haft vänner hemma på kvällen, 25 pers för att vara exakt. Barn överallt, knastrande brasa och en hel massa samtal, mat och mys! Underbart! Vad vore man utan vänner? Som stöttar i ens dalar och firar topparna. Får sån energi att jag nästan vill gråta för att hjärtat blir så varmt.

Sitter här med min varma kopp och har ont typ överallt, efter att ha sprungit runt och fixat hela eftermiddagen, och, halkat och slagit i hela vänstersidan på grannens trappa (en annan story). Men jag känner mig rik och lycklig.

Hoppas du haft en fin dag och om inte kommer det en ny chans imorgon..

Stor kram!

L.


tisdag 13 januari 2015

Pantone på...Rusta?


Sprang in på Rusta här om dagen för att köpa schampo och sprang på dessa. Lite udda sak att hitta just där kanske..På rea dessutom!


Fick bli några till Litens rum. Enda kruxet är att de inte går in i hennes inbyggda 
50-talsgarderober..haha..

Jaja, de ska väl också renoveras en vacker dag!

L.

måndag 12 januari 2015

Snö och Skypedate


Det tog emot men ut kom vi A och jag. En lång runda i snöyran. Skönt att bara gå och låta tankarna vandra. Prata utan mål, utan bara för att det är trevligt. Det är verkligen lustigt hur hjärnan känns fräschare, piggare och mer positiv efter motion. Tack för sällis!


Här håller de på på tomten bredvid vår. I snö, regn och ja..jämt typ. Ska bli roligt att se när det är helt klart! Ska försöka dokumentera lite då och då..Tomtgränsen går typ där den lilla "busken" sticker upp ur snön. Jag skulle vilja ha en vitputsad mur runt hela vårt hus. Inte överdrivet hög men för att få en mer ombonad känsla. Just nu har vi så mycket pågående småprojekt och stora drömmar så vi får se var vi landar. En sak i taget! Lister och eluttag är på agendan just nu, inte så himlans spännande..

Har precis avslutat en Skypedate med Cissi och är redo att ta mig an vad som helst! Får alltid en himla energi när vi pratat och känner mig nästan så euforiskt kreativ att jag inte vet var jag ska börja.. Men, har en lång lista på "vore bra" (observera, inte MÅSTEN..försöker att inte ens använda ordet), alltså saker som vore bra om de blev gjorda. Får börja där idag. Har en spännande vecka framför mig, höjdpunkten är definitivt FORMEX på fredag..Whii!! (som ett barn på julafton) Ska du dit?

Ha en FIN och LUGN måndag,

KRAM.

söndag 11 januari 2015

Bröllopsdags


Förväntansfullt.


Nya pälsponchon och skor.


Älskar mitt nya halsband!

Hej du fina,
Har så ont i fötterna och är så lycklig för våra fina vänner som idag blivit herr och fru.. Vi har skrattat, dansat, gråtit och ätit, allt i en salig blandning. Precis som det ska vara. 

Störst av allt är kärleken!

Sov varmt och gott..



fredag 9 januari 2015

Fredaghej


Årets första powerwalk. Hur skön som helst! Solen skiner och det är kallt. Benen ville inte alls lyda men det var värt allt.. Sitter här nu och känner mig nöjd med en kopp varmt och laddar för dusch. Idag ska det sista administrativa tas om hand efter pappa. Jag vill inte alls, jag vill helst bara lägga mig i sängen igen och gå upp när allt är klart men det funkar ju inte så.. "Upp med hakan" hade han sagt, med en underton av att man ska göra det som är rätt. Jag vet pappa, jag ska. Jag sviker inte dig. Jag bara saknar dig så.

Imorgon är det dags för bröllop! Igår hittade jag äntligen smycken och något att ha över klänningen. På centralen, tio minuter till mitt tåg gick, efter att ha letat igenom halva stan kändes det som.. Haha! Jaja, nu är jag i alla fall kittad och klar. Får se om jag hinner med att fota när jag kommer hem sen. Nu måste jag kila..

Kram till dig och ha en fin fredag!

torsdag 8 januari 2015

Har nog kommit rätt långt ändå

Sitter på pendeln med mitt rese-te, lyssnar på radio och funderar över morgonen. Vaknade fel. Allt var fel. Av erfarenhet vet jag att det är bara att komma in i duschen så ordnar sig resten. Termosmuggen, P4 Skaraborg och andas. M gav en morgonpepp innan jag gick ut genom dörren. Jag vet verkligen inte vad jag skulle göra utan honom. På 2 minuter lyckades han skingra det tunga, få mig att skratta lite och känna att det är nog rätt ok ändå. Han är den bästa, bästa för mig.

På tåget sitter en tjej i min ålder, hon läser en bok medan hon andas snabbt och ytligt. Hon tuggar på något, snabbt och hetsigt samtidigt som hon lite då och då tar en stor klunk ur sin travelmug (termosmugg?). Det får mig att inse att jag kommit rätt långt ändå. Istället för att stressas av det tycker jag lite synd om henne. Känner att jag faktiskt har tagit stora kliv framåt, växt. Jag vill lägga min hand på hennes arm och fråga hur hon mår. Fråga vad det är som är bråttom, vad det är som pressar henne. Hon ser ut att behöva en morgonpepp..

Hur mår du? Tycker du också att det är MÖRKT just nu? Nu vill vi ha sol eller hur?  Fågelkvitter och en varm kopp mot en solvägg lyssnandes på takdropp..

Nu jobbar vi lite va? Det där andra, det kommer ju, det vet vi ju, känns väldigt långt borta ibland bara.. 

Kram fina!

onsdag 7 januari 2015

Lycka till!


Till dig idag Hannis, hoppas första dagen blir fantastisk.

Kram.

Foto: Pinterest

tisdag 6 januari 2015

Tillbaka till verkligheten.


Jag har huvudet fullt med vad jag vill skriva om och inser att jag måste försöka få en bättre struktur i skrivandet. Ofta har jag funderat i ett dygn eller så på vad jag ska skriva men så när jag väl sätter mig för att skriva så blir det något helt annat än det jag tänkt eller så blir det inte alls så bra som jag hade tänkt. Känns det igen? Övning ger färdighet kanske..?

Idag var dagen innan verkligheten dyker upp imorgon. Jag trodde att jag skulle ha fullskalig dagen-innan-dagen-tillbaka-ångest men det har faktiskt inte varit så farligt! Det känns helt ok att det sätter igång nu..livet som vi har pausat ifrån. Bisha och Svägis med barn åkte efter frukost. Sorgligt som vanligt men vi ses snart igen, det är jag säker på. Var inne hon Liten nyss, hon hade kvällstankar att dela med sig av, "mamma, jag känner mig självisk här". Vad säger man? Älskade lilla unge..hon saknade att ha sina kusiner på golvet...  

På eftermiddagen var vi hos goda goda vänner. De har flyttat närmare oss nyligen och det är vi SÅ glada för! Tjejerna lekte medan vi snackade skit, drack te och åt chokladtryffel. Ja, precis så avslappnat och skönt som det låter. Det är så härlig med folk som är på riktigt. Inte mer, inte mindre, bara precis just äkta som de bara kan vara. Energipåfyllande! Hon ska starta eget och håller på och klurar på affärsidéer, det är så roligt att höra och spåna..Ska bli spännande att följa!

Nej du fina, nu är det en stoor kopp te, Året med kungafamiljen sen sängen. Det kommer bli en intensiv vecka med bland annat bröllop på agendan..

Sov så gott!

L.

måndag 5 januari 2015

Storfrukost och familjehelg


Måndag igen. Fast klämmåndag och ledigt så det är liksom måndag med guldkant. Bisha och Svägis är här med barnen över ett par dagar. "De är vår familj" brukar Liten säga. Ja, de är vår familj. Vår storfamilj. Och så önskar vi en stund att det inte var så långt geografiskt emellan oss.


Som skillsmässobarn hade ordet familj en gång en viss betydelse. Det som en gång gick sönder och som aldrig skulle bli helt igen. Trodde jag i alla fall. Med åren (för jag är ju så himmelens gammal) inser man att familj är något man skapar själv. Man väljer sin familj. Jo, men man gör faktiskt det. Det måste inte vara blodsband som knyter en tätt samman. Man kan välja att inte umgås med de där som tillhör samma släktträd. Man väljer själv vilka man har i sin närhet och om det är mycket, lite eller lagom, helt beroende på avstånd och vilja. I vanlig ordning i min livsfilosofi är det faktiskt en prioriteringsfråga. Ibland undrar man varför man inte prioriterar att ses oftare? Så är det med denna del av vår familj. Varje gång vi ses blir jag glad i hjärtat och frågar mig just det, hur kommer det sig att detta inte prioriteras? Det får bli skärpning..


Det blev inte mycket till bilder idag, förutom 103 bilder på Lillkusin och de vill jag inte lägga ut bara så där utan att fråga.. Fick bli en på elden igen, kan inte få nog av den!

Liten fick ett Disney on Ice-besök i julklapp av kussarna och de är iväg på det just nu. Lillkusin sitter bredvid mig i soffan och bläddrar i böcker. Vi har läst alla 10 i högen två gånger så det var dags för en liten paus för mig men hon är helt outtröttlig, det bådar gott för framtiden!

Imorgon är det sista dagen innan allvaret drar igång. Skräckblandad förtjusning som vanligt. Nä, nu är M klar med maten. Hur mår du? Hoppas du har en fin kväll.

Kram!


fredag 2 januari 2015

Fåniga fredag.


Idag har vi köpt en ny säng! Leveranstid två månader..Fånigt kan tyckas men gjord i Sverige, det känns bra i hjärtat. Så vi väntar snällt..på vår svenska säng. Liten var med och roade sig med att testa ställbara sängar. Roligt att titta på hennes minspel när hon upptäckte alla funktioner. Hade jag kunnat pausa det andra som pågick hade jag filmat hennes 104 ansiktsrörelser. Hon är så vacker så jag blir helt mesmerized ibland..


Efter mathandling och middag damp vi ner i soffan alla tre för familjefilm (och fåniga selfies). Det är så himla mysigt tycker jag när vi hänger alla tre, det händer lite för sällan och varje gång vi gör det undrar jag varför vi inte gör det oftare. Får bli bättre på det..

Till vår stora lycka har säsong 5 av Niklas Mat börjat så vi rev av de tre första avsnitten efter Liten somnat. Jag blir för det första vansinnigt hungrig varje gång vi tittar på det men också så sjukt sugen på att laga mat! Eller att börja rita på vårt kök + matplats..Det kommer blir ett projekt som heter duga men jag tror vi ser fram emot det lika mycket båda två..Stay tuned.

Nä, nu du är det dags att sova lite, hoppas du har haft en bra dag.

Kram,

L.

torsdag 1 januari 2015

You make all things new...


Hej du,
Gott nytt år! Hoppas nyårsafton var fin och att du är redo för nytt år och nya utmaningar..?

Vi hade en skön nyårskväll, middag med vänner, nya och gamla. En himla massa galna frisyrer och sällskapsspel med tävlingsinstinkt (inte jag) är det jag tar med mig från gårkvällen. Vi tolv såg vi fyrverkerierna över Häringe och vad vi tror var en tävling grannar emellan. Komiskt...Har väldigt blandade känslor när det gäller raketer. De är fina att se på men om jag ska vara helt ärlig är jag hellre utan, tänker på alla djur och barn. Är nog lite mer en tomteblosstjej jag..

Snart bär de iväg till Mummi för lunch, ska bli spännande att höra vad Liten hade för innehåll i sin nyårskväll. Vi lämnade dem innan matlagningen av deras lilla nyårssuppé startade..Färska räkor och entrecote minsann. Liten hade packat finklänningen och glitterskorna, fint ska det va!

Ikväll ska vi iväg till vänner på lite häng och det ska bli trevligt. Man får ju passa på nu när man är ledig och har tid. Jag känner mig faktiskt mycket bättre också men tar det väldigt varsamt ändå så klart. Sen vill jag hem imorgon och städa ut julen. Så här är det varje år! Jag går all in på julen ifrån mitten av oktober sen när juldagen kommer vill jag inte se ett enda barr eller skinkbit. 
In med frasiga tulpaner, vitt och avskalat. Fundera på vårens gröna vill jag göra och känner mig helt utsvulten på ljus och rörelse så jag vill ut, ut , ut... Men det är skönt tycker jag, det blir som något slags avstamp för det nya och kanske extra mycket just nu...eftersom förändringens år har startat!

Nu känns det som jag bara svamlar och jag hade kunnat skriva i flera timmar till känner jag men nu är det dags att komma iväg...Tack för att du finns, och vill "lyssna" på mitt svamlande.

Stor, varm och mjuk nyårskram till dig,

Lena

PS. Det här teet alltså, mycket gott, lite som godis..Kommer från Rörstrands museum i Lidköping, kommer nog få åka dit igen...❤︎

Follow on Bloglovin