tisdag 31 mars 2015

Vår!..?


Nä men nu är det väl vår i all fall? Utomhustermometern visar 7 grader och krokusarna lyser gula och lila i gräsmattan. Skattebeskedet damp ner i brevlådan vid lunchtid och på radion pratas det om att tranorna samlas vid Hornborgarsjön (bild på sjön ovan från tidigare i år). Då äär det ju vår, eller hur? Jag låter som en pensionär..Ha! Men jag har inte så mycket annat att roa mig med förutom att mina Sea-Band mot illamående kom i posten vid lunch. Så nu sitter jag här och känner mig som när man klädde ut sig till ninja på dagis och funderar på om de fungerar. Hoppade min Lergigan Comp runt lunch så vi får se hur det går. Verkligen otroligt intressant för den som inte är gravid...Jag brukar hoppa bloggar som BARA handlar om bebisar och graviditet etc. så försöker att inte hamna där. Men det är svårt när man mår halvtaskigt mest hela tiden, det blir liksom det som cirkulerar..

Oh, Residence kom ju också..Men den tar jag med en kopp varmt när Liten somnat senare, lite svårt att koncentrera sig på jobb annars...nu är "kafferasten" slut!

Kram till dig, hoppas solen skiner där du är,

Lena

fredag 27 mars 2015

Fredagshej och finfina resultat


Heej fina!

Det gick bra igår :) Puuuh! Bebis sov när BM började buffa på magen med sin kameramöjäng. Inte helt imponerad över att bli väckt rörde den på sig lite men tillslut hade alla mått tagits och det verkade som den somnade om. Hela tiden med ena handen framför ansiktet...Hej hej! Man blir helt kollrig, jag vet men det var som vår 74-årige (!) läkare sa vid förra ultraljudet, tydligt berörd; "Jag har gjort det här i över 30 år men det är verkligen ett mirakel varje gång!" Vad säger man? Det är ju typ det största som händer i livet... 

I alla fall så verkade Barnmorskan nöjd, hon gick och satte sig framför datorn för att lägga ihop alla parametrar som ska ge den där siffran.. "Jo men det ser bra ut det här". Tystnad. Knappa, knappa, knappa. "Det är bra, vänta ska jag bara lägga ihop det sista här" Tystnad. Jag satt längst ut på stolen och märkte att jag höll andan lite smått. Knappa, knappa, knappa. "Så där då", säger hon och skriver något på en lapp och lägger framför oss på bordet. "Risken är 1/20 000, bättre resultat än så går inte att få". Sen tror jag att hon pratade lite till men jag hörde inte mer..Tårarna vällde upp i ögonen och jag fick verkligen kämpa för att inte börja Helena-Bergström-gråta med rinnande snor och allt. Aahhh...En sån otrolig lättnad! Sen behöver ju inte allt vara tipp topp för det och mycket kan ju hända ännu men det var fantastiskt skönt att få detta avklarat :)

Hoppas du har en skön fredag! 

Kram,
L.

torsdag 26 mars 2015

KUB-test


Tidigare var detta ett av mina mål. Att få tvåan " i tid" så att vi inte skulle behöva göra ett KUB-test. Jag ville liksom inte känna mig gammal meen som du vet går det ju oftast inte som man planerat och today is the day. Nej jag vet, jag är inte "gammal" men jag hade sett framför mig att inte behöva fundera på 35-strecket i kombination med att vara gravid i alla fall.. ;) Och mest av allt vill man ju att allt ska vara bra och friskt.

Har sovit dåligt så där som jag gör när jag oroar mig för något som jag försöker att inte tänka på. Hjärnan måste ju processa ändå.. Men det kommer säkert gå bra. Jag gillar att oroa mig i förväg, fullkomligt onödigt och totalt mänskligt! M möter mig där, det känns skönt. Han vet hur jag känner kring det här så han är med på noterna..

Break a leg! :)

Vi hörs senare..

KRAM

PS. Mät-wall-stickern är från Littlephant.

tisdag 24 mars 2015

Pastellägg och annat påskeri


Nu börjar pyssellusten komma smygande.. En vecka kvar till påsk och jag börjar drömma om påskpyssel och ägg i pastelliga färger. Var på Panduro här om dagen och handlade lite småsaker att pyssla nästa helg med Liten. Det hade varit ganska lätt att go bananas där inne på flörtkulor, omålade påskägg, coola målarpennor och jag allt man kan tänka sig i pysselväg. Men jag föredrar nog ändå det enkla i alla fall.. Färga vita ägg med olika mat-metoder. Man kan till exempel slå in ett ägg i "pappret" runt den röda löken och sedan lägga det i folie och koka, det blir snyggt marmorerat. Det finns hur mycket olika saker som helst som färgar bra; Rödbetor, Kaffe, Morötter, Blåbär, Rödkål...


Eller så kan man rita sovande ägg och ge dem en liten krans..Visst är de söta!


Eller så kan man koka dem i olika längd i tex. rödkål för att få samma färg i olika styrkor. De här äggen ovan tyckte jag var superfina..(Klicka på fotolänkarna under bilderna för mer info)
Vi får se vad som hinns och orkas fram till påsk men det skulle vara väldigt roligt att testa!

Ett "måste" i vår familj är ju i alla fall att picka ägg. Först målar man äggen, sedan utmanar man varandra två och två och försöker slå äggens spetsiga sida mot varandra utan att ens ägg går sönder. Den som är sist kvar med helt ägg vinner!

Något slags påskris ska vi väl också knåpa ihop. Kanske med färgglada vimplar i?

Vad påskar du med?

Kram!

Lena

måndag 23 mars 2015

Helg, korta..ljuva..helg..


Varför går du förbi mig så fort? 

Ibland kan jag tycka att det är så svårt att skriva, när hjärtat är tungt av jobbiga saker. Det här är ju mitt happy place och jag vill ju att det ska vara roligt att läsa och jag vill bli glad av att skriva. Tyvärr ser ju verkligen inte ut så och i det ämnet som rör sig i huvudet just nu har jag svårt att blotta hela historien av respekt till de inblandade, att skriva av mig ordentligt. Jag känner mig inte respekterad men bara för att man blir verbalt illa behandlad betyder ju inte det att man behöver ge igen med samma smörja. Det gör det ännu svårare att skriva om men inte skriva om. 

Arvskiftet efter pappa drar ut på tiden  och det är advokater inblandade. Det är infekterat, tråkigt och otroligt ledsamt. Tittade på en intervju på tv för ett tag sen där en man sa en sån bra sak; "Arvstvister handlar aldrig om pengar"". Nej, exakt så. Det är så mycket känslor, och gammalt groll inblandat att det ibland är svårt att se de juridiska bitarna klart. Därför är det skönt med hjälp, en kompetent person som kan sin sak och som hjälper en hålla huvudet kallt när känslorna vill ta över. 

Jag försöker hålla distansen till allt det här, mest för Bebis skull faktiskt. Se till att mata mig med positivitet och ja, stoppa huvudet i sanden. Jag tycker att jag faktiskt har rätt att göra det, låta saker och ting rinna av mig lite. Jag bär på ett liv jag inte vill ska spendera sin tid i min kropp i oro och ledsamhet. Det gör ju inte det där andra mindre verkligt eller viktigt men allt måste ju inte gå via själenoch hjärtat, det får ta vägen via hjärnan och endast den vägen! 

Vädret idag speglar lite hur det känns på insidan men det får vara så. Ibland måste man få hänga med huvudet lite, eller hur? Livet är ju inte happy clappy hela tiden..

Ta hand om dig, ta hand om ditt hjärta, för ifrån hjärtat utgår livet.

Stor varm kram!

Lena

torsdag 19 mars 2015

Äntligen...


Hej du fina människa!

Vaad jag har saknat att skriva och vad jag har längtat efter att få feeling...och nu kom det! HEJ! :) Okej, det är ju helt vansinnigt men jag skulle kunna fälla en tår så glad blir jag över att vara tillbaka. Men det är ju så att den där lilla varelsen på bilden ovan (Arbetsnamn: Grynolf) har fått (vågar inte helt tro att det är över ännu) mig att må så fruktansvärt dåligt. Jag ska inte gå in på detaljer men fy och hua vad jobbigt det har varit! Har inte orkat något annat än knappt våra måsten och knappt det. Det började egentligen precis efter Formex..Min Formexpåse hänger på en garderobsdörr här på kontoret (inte så länge till..hihi) och jag har inte ens öppnat den sen jag kom hem. 

Så nu vet du! Det vi längtat efter och sprungit hos diverse doktorer om har nu äntligen blivit. Det är faktiskt så att sekunden jag bestämde mig för att lägga ner blev det. Du hade rätt Anna! Det där beslutet behöver ju ta sin tid att komma fram till..Ursch, nu gråter jag men man glömmer så snabbt hur mycket man längtat och nu är drömmen sann. Jag var så otroligt ledsen för jag trodde att Liten inte skulle få ett syskon. Kunde liksom inte förlika mig med den tanken..

Men nu blir det badboll 2015 och vi är glada! Liten pussar på magen och ser så fram emot att bli storasyster. Har varit på två ultraljud hittills och allt ser jättefint ut. Jag går på Mama Mia på Karlavägen i Stockholm, är verkligen jättenöjd med den vård vi fått och får. Är VÄL medveten om hur lyckligt lottade vi är som kan gå där. Tänker varje gång vi kliver igenom dörrarna på alla kvinnor runt om i världen som inte har samma förutsättningar, ber en extra bön för dem!

Nej du min vän, nu måste jag jobba lite till. Snart ska jag pausa i vårsolen med nya Lantliv som kom i brevlådan för en stund sen, måste vara nyttig lite innan. ;)

Sköt om dig, vi hörs snart igen!

STOR KRAM

Lena (& Grynolf)
Follow on Bloglovin