onsdag 30 september 2015

Dagen D och här händer det inte mycket..


Vecka 40 (39+6), 100% av graviditeten har passerat, Graviditetsmånad 10 och 0 dagar kvar..! Men inte enligt lillebror..Fast det är klart, dagen är ju inte slut ännu.

Roar mig med att läsa dessa godingar, Pinteresta, Instagramma och ladda. M är hemma och det är otroligt lyxigt. Han grejjar i huset och vi ses lite då och då. Över en uppvärmd lunchlåda eller i trädgården när jag bär ut kaffe till jobbargubbarna.. Gillar verkligen att dela mitt liv med honom, vi har mycket drömmar och planer som vi båda njuter av att se uppfyllas sakta men säkert. På många plan, inte alls bara i renoveringsväg!

Hoppas du har det bra, det är du värd.

Kram.

tisdag 29 september 2015

Tisdagslunk..


Dagen före dagen D. En tur genom vår vackra huvudstad till barnmorskan. Har förmånen att ha M med mig idag. Solen står högt över Nybroviken. Idag känner jag mig inte alls frustrerad.. Dessa hormoner, så härliga att ha och göra med.. ;)


En sväng förbi Foam efter ett lyckat besök på Mama Mia. Han verkar trivas utmärkt där inne och det ska man ju bara vara tacksam över. Händer det inget den närmsta veckan ska vi tillbaka på ultraljud. Håll tummarna för att vi slipper det..


Färskpressad apelsin & ananas med mynta. Otroligt gott och läskande..hade kunnat dricka en till..

Nu hem och se om de lyckats få loss trappan till Vilpola!

Kram till dig!

L.

måndag 28 september 2015

Å så det här tålamodet..


..som jag har så lite av normalt...är ännu mindre nu.. Onsdag är det sagt att han ska komma och det kryper i hela kroppen av frustration! Jag får "tala till mig själv" flera gånger i timmen för att inte tappa fattningen. Men jag VET ju att han kommer men...åååhhhh...suck!!

Börjar längta efter att ge mig ut med vagnen! På med nya träningsbrallorna, (H&M) och få gå ut och känna sig normal, inte som en strandad val. Samtidigt som jag vet att jag har sådan galen tur som mår så bra..men ändå.. Jag vill UT!! Ut i solen och känna att marken rör sig snabbt under fötterna, doften av höst och få titta på löven som börjar skifta färg..

Jaja, det kommer, jag vet!

Kanske ska gå och baka något bara för att aktivera mig lite. Det som rör sig snabbast här på hela dagen lär ju bli vår Kitchen Aid..Ha!

Hoppas du mår bra! Skiner solen på dig?

Kram,

L.



söndag 27 september 2015

Vecka 40 och lervälling.


Hej! 
Redan söndag..Nu är jag mest bara tjock och väntar känns det som. Orkar inte så mycket av någonting utan ligger mest och vilar men det är ju bäst att passa på. Onsdag är BF så tre dagar kvar till den milstolpen. Igår hade jag min första värk/förvärk så det känns väl inte såå långt borta även om jag börjar få kämpa med tålamodet... ;)

I veckan satte de igång med gräveriet. Vilket trädgårdskaos! Och vilket monster till grävmaskin! Men, va bra det kommer bli..Längtar riktigt till man kan börja planera vårens altanbygge och sommarens uteliv med jordgubbar i pallkragar...mm.. Känns ju rätt långt borta just nu men tiden behöver man nog för att fundera ordentligt och få det att bli riktigt bra! 


En gammal oljetank som varit nedgrävd i marken där vi har haft vår temporära uteplats..


Dag 1 grävde de av vattenledningen in, det var spännande ;) Efter ett par timmar var det fixat och lagat. Är väl sånt som händer..Häärlig lervälling blev det i hela diket!


Trappan in till Vilpola, den ska bort helt. Blir nog en trätrappa där som integreras i altanen..Jag pinterestar vidare och återkommer med en plan till våren.. ;) 


Blästraren. Vilket jobb! Han var så glad för att diket är ordentligt brett så han fick plats att stå på och det kan man ju verkligen förstå..Oh my alltså, det finnas verkligen alla yrken.. Kändes lite som en arkeologisk utgrävning när han var här! Men ett 50-tals hus kanske inte faller i den kategorin..

Hur är din helg? 

Här händer det nog inte mycket idag heller men jag hoppas på att vi kommer vidare lite med Lillebrors rum, vore skönt med några små framsteg i alla fall. Man blir ju lite smått knäpp när man går hemma och tittar på det hela dagarna..Men men, vi får se..

Ta hand om dig,

L.

måndag 21 september 2015

Å så en babyshower mitt i alltihop!


Mina härliga vänner och familj överraskade med en babyshower igår! Har väl tänkt att det kanske skulle bli men nu är tiden så nära att jag nog tänkt att "jaja, det blir väl senare.." Men så blev det ändå! Så glad och tacksam :) Man orkar ju inte mycket nu men så mysigt och bara sitta och prata.. Ha tid, hinna fråga och bry sig om. Mys!

Så roligt för nästan varje present är sånt jag själv tittat på till Lillebror..blir glad när jag vet att de känner mig. Glad så där på riktigt..


Kolla in blöjtårtan! Love it! Och pompoms och pastell i långa rader.. Kände mig riktigt bortskämd!

 

Kommer du ihåg säcken i hallen från det ena till det andra? Fårskinnsfällar...6 st! Beställde dem i våras redan och nu kom de med leverans från svärfar. Jättefina! Skulle kunna ha flera stycken i varje rum i huset, älskar dem verkligen!


Snart är han här Lillebror, 9 dagar kvar enligt experterna. Får jag bestämma kommer han någonstans natten mellan lördag o söndag och om nio dagar. Men, det är det inte jag som bestämmer!

Imorgon efter skollämningen bär det iväg för sista födelsedagspresentshoppingen till Liten och samtidigt drar den stora gula dinosaurie som står utanför igång med gräveriet.. Ja du, nu är det lite allt på en gång men det ska bli SÅ skönt när de är klara för då kommer vi förhoppningsvis igång med nästa projekt; Utbyggnad av entrén..och det vore ju riktigt skönt att få till det också innan kylan kommer! 

Nä, nu lite sova innan jag ska hämta Liten..

Hur har din helg varit?

Kram!



fredag 18 september 2015

Förlossningsförberedelser och gravidkrämpor..Hur gör man?


Ja hur gör man egentligen? Jag har ingen aning..Alla blivande mammor är ju olika och vi har olika krämpor och preferenser..Jag vet bara vad jag gör.. En stor del i det hela för mig har varit att landa i att det antagligen kommer gå fort. Att inte vara rädd för det utan att försöka bli vän med tanken att det kanske blir i en ambulans, bil eller i värsta fall en taxi..och även att M kanske inte hinner dit i tid.. Någon kurs blev det inte den här gången men jag övar min profylaxandning och känner mig trygg med det. Försöker "bli vän med smärtan" (jisses va flummigt det lät) och komma ihåg hur det var att försöka slappna av och go with the flow...Med Liten blev det andning och lustgas, så mycket mer hann vi inte eftersom jag var öppen 8 cm när vi kom in..

En annan del i att vara fysiskt förberedd är kroppen utanpå och just nu är jag i den där fasen när allting kliar. Du känner säkert igen dig..Var man än står och går vill man klia sig på magen! Låånga långsamma drag, helst naglar direkt mot hud. Sköööönt! Eftersom man inte kan hålla på så jämt, plus att man blir väldigt torr efter ett tag har jag fått lite dille på att duscha..och skrubba! Lumenes Arctic SPA har hårda små korn som river ordentligt i huden och ja..does the job! Vill man ha extra riv kan den kombineras med en skrubborste så man blir aldeles kräftröd i huden.. ;) Nice!

En annan vanlig krämpa så här i slutet är ju vattenansamlingen i benen och händerna..Jag drar på mig stödstrumporna (eller sexy socks som de kallas här hemma) direkt vid sängkanten och det gör väldigt stor skillnad faktiskt. Allt som kan förebygga små och stora "spindelnät" på benen samt minska risken för en blodpropp är bra. Snyggt är det verkligen inte men who cares? Det är ju inte forever.. Känner jag mig svullen och varm på kvällen drar jag på ett tjockt lager av Decléors "Aroma Dynamic Jambes L´egéres" den är gjord i en fabrik i himlen, jag lovar...Underbar och värd varenda krona. Man är sval om benen hela natten och jag inbillar mig att man verkligen känner hur ådrorna drar ihop sig!

Magen och bristningar då? Ja, jag hade tur med Liten..dock inte nu ser det ut som men vi får se om det är permanent eller tillfälligt..Jag kör i alla fall babyolja i massor och ber en stilla bön att jag slipper silverstrecken... ;)


Igår blev det Berns asiatiska, riktigt trevligt (som vanligt) och gott. Så mycket shopping hanns det inte med då jag går i en halv kilometer i timmen just nu men lite hann jag kika och köpte ett par galonisar till Liten i födelsedagspresent.. (kul morsa..!) Det andra får jag fixa under helgen...Om än så beställa på nätet ;)

När jag kom hem stod det en stor papperssäck i hallen...till mig...Julafton! Mer om det under helgen. Nu ska jag utfodra svärfar..

Stor fredagskram!

L.

torsdag 17 september 2015

Väder!

Hosea 6:3

Regnet bokstavligen ÖSER ner. Lite smått typiskt eftersom jag ska in till stan idag. Men det gör inget..Jag ska ta en sväng förbi NK´s barnavdelning och kika på en present till Liten, det gör mig glad! Dels för att jag jag gillar NK men framförallt för att jag ha en sak i åtanke som jag vet att hon kommer älska.. Och sedan har hon ju ärvt min kärlek för fina paket, silkespapper och lyxiga snören vilket gör det extra värt ansträngningen. 

Hur har du det idag? Regnar det på dig?

Efter shoppingrundan (håll tummarna för att jag hittar det..) ska jag träffa syster och kusin vitamin för en liten bit mat. Det bli allt för sällan men väldigt trevligt när det väl blir av..

Ta hand om dig,

L.

Bild norpad från Pinterest.

tisdag 15 september 2015

Den här bebisväntan..


Hej,

Här öser regnet ner och jag har någon som övar stretching mot mina revben..sköönt.. Vissa dagar har jag svårt att förstå att det faktiskt växer en liten person inne i min kropp. En liten liten pojke som kommer från mig och M..tillsammans! Mirakel är verkligen rätt ord.. Ibland känner jag mig inte redo alls och ibland så redo att jag inte vet var jag ska ta vägen riktigt..Kom ut nu liksom!


Läste någonstans att det är bra om babynestet har legat i mammas och pappas säng några nätter så det luktar "hemma" och att man gärna ska ha det med redan på BB. Vi får väl se om det hinns att ta med men tänkte i alla fall börja sova med det nu..Känns lite mysigt. M kommer väl bl tokig på att det är ÄNNU EN kudde i sängen..Haha!


Kommer från Infant-Toddler, en jättefin liten nätbutik som jag tror började med att sy just babynest. Kika förbi vettja!


Här står väskan redo..det är segt nu..att längta..och vänta...

I helgen kommer svärfar och hjälper oss med saker i huset. Lillebrors rum är ju ett projekt som brinner lite i knutarna och för säkerhets skull drar vi igång ett annat om ett par veckor (gudskelov ska vi inte göra det själva!) - dränering! Haha! Jag vet...helt vansinnigt men jag gör det hellre nu än på vårkanten. Då vill vi sätta igång att bygga altan :) Så helgen blir det byggverkstad inne och förberedelser för grävning ute..Vad gjorde man utan sin familj??

Stor kram,
Lena.

måndag 14 september 2015

OBC igen!


Måndag igen. 
Det går så väldans fort allting! Om två veckor ska han komma..Det känns som igår det var två månader kvar! Nu längtar vi verkligen..


Blåsigt ute idag och jag längtar tillbaka till salta bad och sol på Kreta. Det var en sån härlig semester att vi har bestämt att åka igen fast till det nya OBC som öppnar på Gran Canaria i december.. Mamma går i pension (VA!?) i vår så vi åker hela gänget då, ser såå mycket fram emot det! Datoranimerade bilder är ju ingen höjdare men man får en känsla av hur det ser ut i alla fall..


Såå fräscht! Å vad vi sov gott på Kreta..Fladdrande gardiner och havet som spolade upp på stranden utanför...Riktig lyx!


Hej gymmet! Vid det laget är Lillebror 6 månader, då borde det vara ok att komma igång med träningen igen..Ut och springa längtar jag efter. Då har jag ju dessutom med mig min bästa springkompis (syrran) så satsar på att det får bli startskottet! Tjejmilen 2016, vad tror du? ;) Nej, jag ska inte träna ihjäl mig i värsta vikthetsen efter bebis. Inte alls så, jag tror på lagom..Och att ta mig runt milen ett år efter leverans borde ju gå..degmage och allt...Det gick efter Liten! 


Stranden..Tänk att det ligger något speciellt i luften bara man säger ordet..

Men, först ska vi klämma ut en bebis, gå in i amningsbubblan, fira lite jul och lite annat smått och gott! ;)

Ha en fin måndag.

Kram,
L.


söndag 13 september 2015

Drömstadslimpan


Hej fina,
Hur har du det en söndag som denna? Här har vi vigt helgen åt att komma ikapp med diverse fix med lillebrors rum och familjetid. Det är lustigt hur snabbt semestrarna är slut och hur snabbt sommarvilan är som bortblåst och helgerna behövs till stor del för återhämtning. Men det måste få plats! Nu går vi in i den mörka perioden och vilan och familjekalibreringen blir allt viktigare.. Nu jobbar ju inte jag för tillfället men ser på både Liten och M att det behövs vila, att bara vara och att få tanka på med familjetid. Det är mysigt att kunna identifiera det där tycker jag med tanke på hur förra hösten såg ut med utmattning och sjukskrivning. Då var jag så inne i mitt.. En lyx tycker jag att ha lite mer öppna ögon för dem runt omkring mig!

Idag blev det en sväng på Ikea för att komplettera till garderoberna som är på g till Lillebror. Å vad jag önskade att jag hade haft orken att ta en ordentligt med lunch, fika och avslutande korv men idag fanns varken tid eller ork. Hann i alla fall kika lite snabbt på Sinnerlig-kollektionen av Ilse Crawford. Häftigt med kork! Det fanns ett bord och några bordslampor jag förr speciellt för. Meeen, nu är det lillebrors rum som gäller, det andra får vänta.. Dock svängde vi förbi Länna Möbler eftersom Liten behövde nya gympisar från butiken next door och ååå...Man blir ju helt ha-sjuk när man går därinne! Fick i alla fall mina Arne Jacobsen prylar till Lilleman som jag har spanat på så länge..Mer om dem en annan dag ;)

Nu är det laddning inför ny vecka som gäller och en sak jag har lovat mig själv nu när jag är hemma är att baka mera bröd. Det är så mysigt att så och grejja med när man har tid! Än så länge har det bara blivit Drömstadslimpan som jag gillar skarpt men man måste ju börja nånstans eller hur? ;) Den är dessutom såå lätt att göra med tanke på att jag inte orkar så upp så länge och definitivt inte knåda något med svullna händer..



Här kommer receptet:

8 dl Vetemjöl
3 dl Fiberberikade havregryn
2 tsk Bikarbonat
1 tsk salt
1 dl Solrosfrön
1/2 dl Hela linfrön
1 dl Mörk sirap
1 dl Lingonsylt
6 dl Naturell yoghurt

Blanda allt torrt först, tillsätt resten och blanda ihop till en smet. Häll i smord form och grädda i 175 grader i ca 45 min (eller till ca 96 grader). Jag brukar byta ut lite fröer till tex. gojibär, hackade torkade aprikoser, hasselnötter eller annat jag hittar i skåpen.. Idag bytte jag även ut lingonsylten till svartvinbärssylt, rester från förra sommarens syltande och saftande. Därav cementfärgen! Haha! 

Nu blir det blåbärs-te om en stund och en (eller två) skivor nybakt med riktigt smör, det gör under för själen.. 

Ha en riktigt skön kväll och start på veckan!

Kram.

PS. Varför Drömstadslimpan? Jo, områden där Rörstrandarna som jobbade i fabriken bodde, heter Drömstaden..därför...

fredag 11 september 2015

En tjock egenföretagare?


Hej fredag,
Här sitter vi, Lillebror och jag..Nu är jag verkligen tjock! När jag ska upp ur sängen känner jag mig som en skölpadda som har hamnat på rygg och inte kan vända sig..Tur att man kan anamma rullningsmetoden! OM, han ligger fixerad förresten..Oh yes, och väldigt långt ned till och med, precis som sin syster! Han är redo och jag är väl typ redo så det känns bra ;)

I natt drömde jag om att jag äntligen registrerade mitt företag och kom igång med webshopen. Höll på med det där en del i början av året men jag fastnade på firmanamnet At Shortcut Road och ska jag vara ärlig tyckte jag att Bolagsverket var lite väl byråkratiska och ohjälpsamma. Viss typ av information behöver man tydligen veta innan man vet den. Men men, det är väl byråkrati i ett nötskal. Ger mig gör jag inte dock! Tur att man har en mamma som varit egenföretagare i århundraden och kan typ allt man behöver veta.. Aanyway, idag har jag i alla fall äntligen skickat in registreringen. Det där med namnet får jag ta sedan.. ;) Strax därefter fick jag ett telefonsamtal om en bok som ska korrläsas! (min andra halva av företaget) Yaay! Det händer innan det händer liksom..Håll tummarna!

Hoppas du har en skön fredag och ser fram emot helg, ska du göra något speciellt?

"Vi" kör igång med lillebrors rum imorgon, ser såå mycket fram emot att få inreda där..Vi får väl se om det blir före eller efter han kommit ;)

KRAM

torsdag 10 september 2015

Paolos nya..


Testade en ny restaurang häromdagen som jag varit sugen på att besöka sedan den öppnade.. 
Nog för att jag är gravid och petig och känslig för allt möjligt men det var verkligen platt fall :( Superfina lokaler, fräscht renoverat, stilfullt åt det italienska utan att bli plottrigt och i superbra läge. Klev in och ville fota överallt plus kanske möjligtvis en selfie med Paolo som skymtade i det öppna köket..om jag vågade fråga ;)

Men, stressad personal utan koll redan i dörren. Det kan man ju tycka är ok när det är så nytt med det var inga fjortisar som jobbade där. De såg ut som de hade lite erfarenhet om man säger så.. Rörigt i servisen är aldrig en bra början ocg det blev ju inte bättre när det vällde in folk. Paolo själv sprang med tallrikar mellan han rörde i grytorna och även hans kändes forcerad och pressad. 

Maten då? Jag tänkte att allt det där andra KAN man ha överseende med eftersom de inte verkade helt inkörda..bara maten är bra!? Beställde dagens pizza som var laxpizza med mozzarella och ruccola...Den smakade ingenting. Fin pizzabotten och fräscha råvaror men..nada. zip. zero.

Eftersom jag gillar det här med en andra chans kommer jag nog gå tillbaka dit (ligger i direkt anslutning till Åhlens Citys nya fina barnavdelning) och testa en gång till.. Återkommer med andra chansrapport ;)

Snart kommer M hem som jag inte sett sen i söndags. Yaay! ❤︎

Ha en skön kväll!

KRAM

onsdag 9 september 2015

Ny plan!


Tänk att det sällan blir som man har tänkt.. Jag hade en romantisk lite rosaskimrande dröm om hur mina sista veckor skulle ägnas åt tvättning av Bebis kläder, ihopmontering av den nya spjälsängen, bäddning, målning och styling av hans rum. Men nej. Hans rum är fortfarande en byggarbetsplats och efter att ha någon slags breakdown i måndags har jag nu insett att; han kommer när han själv vill, rummet struntar han fullständigt i om det är klart eller inte, och, det kommer bli bra ändå. Alltså, det är min attityd saker hänger på mer än något annat..

Vi kanske har prioriterat lite konstigt eller båda varit lite naiva i hur kort tid det faktiskt är kvar men nu får vi lägga om planen och jobba utefter den! Sen om han kommer under tiden? Då gör han det! Allt han behöver finns så det är verkligen ingen fara på taket..


Handmålade tapeter gömmer sig under lager med färg.. Det är samma som satt i vårt sovrum. Fin men lite smått hysterisk.. ;)


Här åker de gamla garderoberna från 50-talet ut och ska ersättas med nya fräscha. Väggarna ska få ett lager OSB och gips eftersom de två ytterväggarna är i något mjukt ytskikt som det går hål i hur lätt som helst. Och, då finns det lite mer att borra i om man skulle vilja.. Färgen blir en ljus ljus grå för att få en fräsch skiftning. Sen funderar vi på om man skulle göra dörrar av konstruktionsplywood och måla dem i en lite mörkare grå men så man fortfarande ser ådringen. Vad tror du?

Ser fram emot att dela med mig av utveckligen.. Men nu är der snart dags att röra sig mot stan för lunch med en vän och vecka 37-ultraljud för att se om han fortfarande ligger fixerad. Det gör han, det vet jag men skönt att de kollar tycker jag! 

Ha en fin onsdag! 

KRAM

onsdag 2 september 2015

Höst!


Hej! Long time.. Det har varit skönt med en paus men jag har ändå saknat att skriva! Verkligen saknat det.. Hur mår du? Här har Liten har börjat förskoleklass och blir större för varje dag..Någon sa att nu skiftar barnets fysiska behov till det mer psykiska och det är verkligen sant. Det rör sig så mycket i det där snart 6-åriga huvudet att man blir helt matt av att titta på. Inte konstigt att hon hon somnar på tre röda varje kväll..Häromdagen sa hon "När jag blir större vill jag ha en pojkvän som ska vara snyygg!" Det var vääldigt svårt att hålla masken men nu börjar man ju förstå att vägen till tonåren ändå så smått har börjat..och utbrotten som kommer ibland..Wow! Ja du, det är inte lätt att hänga med i den här stor-liten-kapabel-jag-har-glömt-allt-ni-någonsin-sagt-karusellen ;)

Bebis växer, idag går vi in i vecka 37. Det börjar bli ordentligt tungt och det känns verkligen att det bara är några veckor kvar! Köpte ett gravidbälte häromdagen och aaahh...Nice! Vilken skillnad! Verkligen ett tips om du är gravid!
 Det är konstigt, i början av graviditeten trodde jag att jag skulle vilja dela bilder på magen etc här på bloggen men jag har snarare dragit mig undan lite. Känns som om efter allt som har hänt har jag varit lite "protective".. Men det kanske ändras vem vet? ;) Det är väl hormonerna som styr gissar jag..

Hans rum är just nu en byggarbetsplats men vi jobbar på saken även om det går rätt sakta. Mer om det en annan dag..

Kram!
Follow on Bloglovin