söndag 29 november 2015

Let it snow...


1:a advent. Nu har julstämningen slagit till med full kraft. Lite snö hade ju varit pricken över i:t..Men julmusiken är på och det har kommit upp två julstjärnor i fönstren än så länge..och adventsljusstaken så klart..glöggen står på köksbänken och väntar på att maken blir klar för dagen i Bebis rum, sen blir det lite slapp i soffan. Det är lyx det!

Det är verkligen en tid för tacksamhet nu. Att fokusera på det goda, det positiva och det ljusa. Låta ljuset göra det ljuset gör bäst..att lysa i mörkret. Man behöver ju inte lyfta blicken särskilt högt för att få en ordentlig slev perspektiv och det är lätt att känna sig otillräcklig eftersom behoven är oändliga. Glöm inte; en kan inte göra allt men alla kan göra något. Gör du något? Är du ett ljus för någon?


Hittade den här på Pinterest .. Den är så fin tycker jag! Less is more gäller för mig på julen..alltid egentligen..gratis är den också bara man har en färgskrivare.. Glädje till världen..ja..mer av det vill vi ha..

Ta hand om dig och de dina.

Kram!

L.

fredag 27 november 2015

Idag målar vi pannrum.


Spännande va?! : P Men sånt här grundläggande måste ju också göras! Det är basic-basic murfärg från ett visst gubbdagis. Vitt och superfräscht blir det. Hoppas bergvärmepumpen och pannan som ska bo där uppskattar mitt arbete.. Hö hö...Stod och funderade på vad som skulle hända om man blandade lite Kalklitirpulver i men insåg att jag inte har något för tillfället så får spara det experimentet till en annan dag.. ;)

Det var ju tur i oturen när de grävde av vattenledningen in i huset men det var då vi insåg att vi lika gärna kunde borra för bergvärme och att det pannrum vi har i dag passar utmärkt som tvättstuga! Då kommer den ligga vägg i vägg med badrummet nere, i anslutning till hallen, och garaget och pannrummet hamnar på samma sida. Då kan man ha de lite mindre inredda rummen åt samma håll.. Jag ska visa på bild någon dag.


Lillebror hänger med. Han vägrar att sova själv just nu(är vi på väg in i utvecklingssprång vecka 8?) så fick hänga med ner. Han var dock inte så pigg på instruktioner utan somnade rätt fort. Det är ganska välventilerat där nere så det var skönt med en bärbar kamin ;) Oroade mig lite för färgen innan men den är vattenburen och luktar ingenting men öppnade korsdrag i fall..Man får ju vara rädd om de små lungorna!


Som sagt, kanske inte det mest spännande rummet men med detta har vi officiellt påbörjat renoveringen av källaren! Woop woop!

Hoppas du har en skön fredag. Adventshelg och allt..Jag har fortfarande inte fått upp ett endaste julpynt men det kommer. Har inte bråttom med det alls faktiskt.. Sömn och annat är liksom högre prioriterat just nu.. 

Ta hand om dig, lova mig det.

L.

onsdag 25 november 2015

Att släppa drömmen.


Oj vad tidningar det blivit...Inredning av alla sorter! Lantligt, storstadigt, litet, grandiost, kojor, slott, våningar och skokartonger och alldeles...alldeles underbart alltihop. Drömmen om renoveringar, inredningsdetaljer och prylar en mass..typ jämt. Sen kom Pinterest. Då blev det ännu värre..då föddes drömmen. Drömmen att ha en egen liten webshop med inredningsdetaljer, må-bra-saker och alldeles "nödvändiga" prylar..sånna där mysiga saker som jag själv skulle vilja ha i mitt hem. Ännu starkare blev den när jag insåg att det skulle betyda att vara hemmavid, nära barn, barn som skulle få kortare dagar på dagis/skola, jag skulle kanske få sluta åka pendeltåg en dag...Ja, så där höll det på...

Så ibland; "Nä! Det kan ju inte du?! Är du helt knäpp?? Det kommer ALDRIG att gå..." Skulle jag någonsin säga så till någon annan? Absolut inte!! Då skulle jag säga "Köör! Klart du ska, det kommer bli grymt! Man måste ju i alla fall försöka!" 

Men, efter mycket om och men så kör jag nu i alla fall. Jag släpper den där drömmen, kastar ut alla tidningar (nån som vill ha?) och gör den till verklighet. Eller, jag försöker i alla fall. Lyssnar på mitt egna råd och testar...Läskigt? Japp! Men som en gammal chef till mig på Starbucks sa en gång; "The only failure is the failure to try!" So, nu släpper jag drömmen och testar mig fram i liten skala. Behåller mitt arbete som jag är föräldraledig från så klart men nu får vi se...Hejar du på mig?

Bloggen kommer finnas kvar, i lite annan tappning men jag lovar att du kommer känna igen dig! Jag säger till när det börjar närma sig...

Kram,

L.

måndag 23 november 2015

Sjukmåndag.


För en vecka sen var det jag..idag är det Litens tur att vila av sig sviterna efter någon slags kräksjuka. Så vi hänger, läser, spelar Uno, fikar, kollar skärm(måttligt dock!) och frisknar för hela slanten. Att ha en pigg 6-åring som gillar att prata kan ibland vara något öronbedövande när funderingarna sätter igång.. Oftast är det ju roligt att höra alla tankar men lagom är bäst sägs det ju! ;) Blir att gå till skolan imorgon, erkänner att det är lite utmanande att vara en stimulerande mamma samtidigt man har en liten en som är hungrig hela tiden..


En klassiker! Gillar de här gamla godingarna, de har ett sånt lugn över sig. Man får lägga lite tid på att förklara den gamla svenskan men jag gillar det. Det är ju en språkskatt man önskar kunna föra vidare..


Syskonmys!

Imorgon är det en månad till julafton..Det börjar dra ihop sig kan man säga. Man kanske skulle dra fram pyntet och jula till det lite..? Har du satt igång ditt än?

Kram!

L.

lördag 21 november 2015

Skärmtid.


Ooooh, detta ämne..är det bara jag som får lite lätt ångest bara man hör ordet?!
Hur mycket..? När..? Vissa dagar..? Inte alls..? Fritt..? Barnlås..?

Var på en väldigt intressant föreläsning förra helgen som handlade om relationer, bland annat vår relation med våra barn. Föreläsaren ( Dr. Robi Sonderegger) pratade då bland annat om just skärmtid och hur de kör 2:1 hemma. Alltså 2 timmar ute och leka tex. "ger" 1 timme skärmtid. I vilken ordning man vill, det går ju att börja med skärmen men då vet barnet att om en viss tid stänger vi av så blir det att hitta på annat sen..Klockrent ju! Äntligen ett koncept som vi tror kommer funka för oss, på riktigt :) 

Gissar att vi inte är ensamma om att ha ett barn som efter en för lång stund framför vilken skärm som helst, får ett smärre raseriutbrott när man vill att hon stänger av..? Sen har jag även upptäkt att hon blir rätt speedad om hon kollar precis innan läggdags. Det är ju helt sjukt vad skärmen gör med våra barn i för stora doser!! För att inte tala om våldsamma spel i för låga åldrar..eller vilken ålder som helst förresten.

Det känns så himla bra att äntligen bestämt hur vi ska ha det kring skärmarna för det är så väldigt lätt att det blir för mycket! Detta medför ju också en förändring för oss vuxna men jag tror vi också kan må bra av att stänga av elektroniken lite oftare och prata lite mer..

Hur gör ni hemma?

Lördagskram,
L.

torsdag 19 november 2015

En helt vanlig torsdag.


Riktigt kasst väder idag och en sån där dag när jag verkligen önskade att körkortet var klart. Men! Det finns inget dåligt väder har jag hört så det är bara på med stövlarna och regnkläderna och ge sig iväg..OCH jeansen jag kom i idag..yay! 👍🏻


Lillebror(björnen) märker ingenting han när han sussar sött i vagnen. Så länge det skakar och låter sover han huur gott som helst..skiter i att världen utanför är som en dränkt katt..

På agendan idag stod lämna, barnläkare med Bebis och hämta. Blir tidig hämtning sen jag tänker jag dra upp fötterna i soffan tillsammans med Liten och kolla en sån där härligt julig familjefilm. Kanske finns det citronkladdis kvar från igår också...det får bli eftermiddagens aktivitet!

Hoppas du mår bra i rusket.

Kram,
L.

tisdag 17 november 2015

Utvecklingssprång vecka 5



Ledsen, klängig, hungrig och allmänt onöjd. Så skulle jag vilja beskriva det första i en rad (7) utvecklingssprång.. (Läs mer här) Vi hade precis börjar få rutin på mat- och sovklockan så händer det här! Var i och för sig rätt förberedd, har ju varit här förut men urschan buschan vad det är tungt ibland. Vill inte äta, vill knappt sova och gnyr hela tiden. Men vad göra? Ibland får man låta honom skrika en stund. Toa måste man ju faktiskt få gå på och ibland behöver man sträcka på ryggen lite..Baby Björn eller inte så blir det inte bra om man går runt och bär heela tiden, risken är ju att man permanent ser ut som en ostbåge sen!

Jag har infört ett pappapass natten lör-sön. Mamman börjar på riktigt känna av sömnbristen och en gnällig Bebis gör inte underverk för ett redan pressat tålamod. Med Liten skulle jag klara ALLT själv hade jag fått för mig. Annars var jag ju en oduglig mamma..Det räckte ju med att jag inte klarade av amningen..Nu är det nya tider..vi mår alla dåligt om jag inte ber om hjälp. Men det sitter långt inne av någon anledning. Duktig flicka kanske..

Mitt tips till dig som kämpar..Be om hjälp, var snäll mot dig själv och...det varar inte för alltid!

Tisdagskram,

L.

söndag 15 november 2015

Hello - Adele´s nya..

Hon har haft en alldeles speciell plats i mitt hjärta sedan 2008 när hon släppte "Chasing Pavements". Kommer så väl ihåg den gryniga, svartvita videon. Jag släppte vad jag hade för händerna för att kolla på TV:n vem det var som sjöng. Det var som om världen stod still för en stund..den rösten...

Nyss släppte hon singeln "Hello" klicka HÄR för YouTube och HÄR för Spotify. 
Can´t wait att höra hela plattan. Bra julklapp till nån kanske..?

Vet du vad det absolut bästa med det här är? Att det antagligen betyder TURNÈ...

Ha en superskön söndag!

Puss.

fredag 13 november 2015

Vad gjorde man innan nätshoppingen!?


Vad tror du? Tråkigast i stan? Jag vet, den är väldigt plain men jag ville ha någon som var väldigt enkelt för att kunna ha en stor chunky halsduk över och något som inte grävde ett stort hål i föräldrapenningsplånboken.. Gillar att den är rätt tidlös! (Från Ellos) Får ser hur den passar när den kommer men jag tycker det är fantastiskt att kunna klicka hem saker från soffan nu Bebis kanske inte tycker att springa i affärer är det allra roligaste..


Typ så här...(fast utan kragen)..vad tror du?



Skön fredag på dig! Idag har jag äran att ha M hemma, kanske vi kommer en bit på väg i Bebis rum. Börjar bli dags att testa lägga honom i egen säng ibland så mamman får sova själv. Hur mysigt det än är så tar ryggen rätt mycket stryk av att ha honom på magen ;)

Kram!

Bilder: Pinterest, klicka på länkarna för att komma till källan


onsdag 11 november 2015

Att få kroppen tillbaka..


En bra sak med att tiden går fort är att man läker rätt fort också! Det känns så i alla fall.. Förra veckan gick vi till Litens skola åt ena hållet och jag kände mig rätt ranglig efter..som om höfterna inte riktigt sitter ihop än, men det var såå skönt att komma ut och röra på sig!!

Igår gick jag längre, handlande i närmsta matbutik som ligger ett par kilometer bort, alltså 4 kilometer fram och tillbaka. Funkade det med! Visst, lite öm i jumskarna efter men framförallt fantastiskt skönt för själen.. :) Det är ju så mycket hormoner i omlopp och vissa nätter är extra tunga med lite sömn och onöjd Bebis. Extra viktigt att ta hand om knoppen också då..Har unnat mig lite nya träningskläder, blir ju liksom roligare då! Skulle vilja ha ett par nya fräsiga löparskor också..dessa har ett par år på nacken..får skriva till tomten : P


Bebis njuter i vagnen, oftast sover han men om inte är träden mysiga att titta på. Min lilla prins, jag är verkligen så otroligt tacksam att vi fick dig till slut!


Bortskämda med bra väder också minsann men det finns inget dåligt väder, eller hur ;) Får väl se hur flitig man är när snön kommer. Kanske hellre hänger hemma och käkar lussebullar framför brasan.. : P

Jag tänker inte bli träningstokig och banta och ha mig, oroa dig inte, men det är viktigt för mig att "må bra i huvudet"! Det är ju faktiskt bara ett år sedan jag gick in i väggen och att trivas med sig själv, i kostymen är också viktigt. Insida och ut, i den ordningen. Fast..degmagen får gärna försvinna rätt fort... ;)

Hoppas du har det fint! Har du börjat med klappar än? Jag säger bara tack Gud för näthandel.. ;)

Kram!

torsdag 5 november 2015

Stoopp! Tiden går för fort...

Copyright - At Shortcut Road

33 dagar idag. Hjälp! ;) Jag tycker vi just lämnade SöS.. Bebis växer så det knakar, nästan bokstavligen. Ibland på nätterna gnyr han på ett sånt där sätt att jag har undrat om han har växtvärk..vet inte om de kan ha det så här små men det verkar i alla fall hjälpa med lite massage. Han har växt ur två klädstorlekar redan.. Är väl bara en tidsfråga innan han är 194 cm lång, finnig och fjunig med en instabil röst..Haha! 

Jag ammade ju aldrig Liten mer några få veckor så hela den erfarenheten är ny för mig. Tufft i början innan allt kom igång ordentligt men nu funkar det bra tycker jag. Värt slitet och allt ont faktiskt..Helt galet vad sötsugen man blir! Igår köpte jag en 200-grams chokladkaka, man kan säga atteeh...den var god! Och kortlivad.. ;) Men inte konstigt kanske när man ska producera en massa "sockervatten" dygnet runt. 

Synd att amning kommer med så mycket åsikter och pekpinnar. Tyvärr tror jag att en hel del av problemen kvinnor har är av samma anledning till att sjukskrivningarna ökar lavinartat - Stress. Man SKA så himla mycket (annat) och framförallt vara så DUKTIG. Många tidningar är fyllda av det.. "Anna, hon startade eget redan på BB..visst är hon duktig" "Isabelle gick ner 15 kilo de två första månaderna och sprang Maraton i New York när Bebis bara var 6 månader"...Jaja, jag överdriver så klart men alla dessa success stories är ju säkert inte skrivna för att sätta press på oss men tyvärr har de nog ofta den effekten. Hur ska man hitta lugnet att amma sin bebis i rofylld bubbla dygnet runt om man matas med att man "ska" göra en massa annat..OCKSÅ? Hemmet ska vara perfekt polerat, maten läckert lagad som ur ett matmagasin, helst gå ner till startvikt så snabbt som möjligt och bebis ska vara söt, coolt klädd och alltid redo för en schysst Instabild.

Nää.. Vi tar en dag i taget. Sover, äter, bajsar, kräks, kollar film, tvättar bajsiga bodys, äter rester ur matlådor och 200-grams chokladkakor. Damsugning är en bonus! Jag ska inte säga att jag inte påverkas av vad medierna "tycker" men jag väljer att inte dras med i det. Ibland är det lätt och ibland lite svårare.. Varje gång jag snusar på fjunigt litet huvud påminns jag om vad som är allra viktigast och det är han som bestämmer takten just nu..för snart är Bebismyset ett minne blott!

Med kräk på ena axeln och ljuvlig snarkande liten farbror i famnen,

L.


måndag 2 november 2015

Oh Living!


Alltså jag älskar paket. Det är ingen ide att ens försöka dölja det (tror det märks rätt väl).. Även om jag betalat för paketet och måste åka buss för att hämta det så är det alltid lika roligt! Under höstlovet äventyrade vi ut; Liten, Bebis och jag med pakethämtning och fika i sikte. Tur är att Liten fortfarande tycker att åka buss är toppen eftersom jag inte har nått i mål med körkortet ännu..



Paket från ohliving.se och även fast jag visste vad det innehöll så var det väldigt spännande.. Någon fika på plats blev det tyvärr inte eftersom man inte får ta in vagnen på bageriet och jag känner mig lite osäker i Bebis rutiner än. Köpte med oss hem gjorde vi dock till Pappans glädje så han fick pausa i trappbygget (mer om det i ett annat inlägg)..


Väärldens mjukaste pjamas till Bebis och en superhärlig filt (ligger under). Härligt mjuka kvalitetsgrejer, man vill ju att det ska vara mjukt mot den nya lilla huden, eller hur? Skulle försöka fota Bebis i pjamasen men först var han inte nöjd med att ligga ner (Vem vill se en bild på en arg, gallskrikande bebis) och sedan hade han kräkts på den (oh the joy...) så det får bli en annan gång! ;)


Tack själv Sofie! ❤︎



Har du vägarna förbi Gotland kan jag varmt rekommendera Oh Livings sommarbutik! Ligger i Klinte och är fantastiskt mysig. Så länge finns alla möjliga härligheter i webshopen: ohliving.se

Ha en skööön måndag!

L.

Follow on Bloglovin