måndag 25 januari 2016

Stormiga känslor och måndagsstäd.


God måndag! Vad hände med helgen? Den började, det kommer jag ihåg men sen då?
Kanske ett tecken på att den varit bra och fartfylld, vilket den har ;) I lördags började vi morgonen med att vara osams jag och M. Det händer inte speciellt ofta och när det händer håller det inte i sig så länge men det är lika jobbigt varje gång. Han är mycket "bättre på" att behålla lugnet och för mig "brinner det till" och jag blir ARG. Det varar sällan mer än ett par minuter men när jag väl ilsknat till har jag svårt att stoppa det. Arg blev jag i alla fall, över en struntsak. Vi tog oss i kragen och åkte till Ikea..för där tycker man ju lika om allt..ha!


En ny sovrumsspegel..ovanför när den kommit upp sen ska det sitta ett långt rör som en bygel ut från väggen med tygsladdar virade runt. Dimbara koltrådslampor ska de få.. Blir bra tror jag! 


Här är min städkompis! Vi fick honom i julklapp förra året (mamma är lite före sin tid) och äntligen har vägguttagen kommit på plats så man kan låta honom städa ifred utan att trassla in sig i alla förlängningssladdar.. Bara att trycka på start och stänga sovrumsdörren så sköter han(ja, jag vet...!) resten. Otroligt skönt med en städhjälp ;) Min rygg är väldigt glad att slippa dammsuga under sängarna.. 


Här bor han, min städkompis!

Kram!

fredag 22 januari 2016

Goda goda fredag!


God fredag på dig! 
Heelt rätt beslut att stryka Formex ur almenackan. Har knappt noterat att det varit en massa inlägg på Insta heller. Känns skönt! Vuxenpoäng liksom..

Här är det fredag, solen skiner och tydligen kan man ta sovmorgon då...? Men det är klart, är man vaken så där fyra gånger under natten så behöver man ju sova sen. Borde jag också försöka med vid närmare eftertanke! Kryper nog ner brevid den här lilla snusaren direkt.. 

Vi hörs! Puss!


tisdag 19 januari 2016

atshortcutroad.se och ett viktigt beslut.



Hej! Hur mår du?? Ny vecka :) Nya rutiner :) Tiden springer just nu tycker jag! Mycket som ska hända i början på året och jag kämpar på med rutiner och struktur här hemma. Som tur är, är det något jag tycker om så det går lite av sig självt men ändå..det tar ju ett tag tills det sitter! Bebis sover fortfarande bara i vagn eller babybjörn på dagarna men det funkar. Man får planera runt det liksom..en sak i taget! På ett sätt är det ganska skönt att bli "tvingad" att ge sig ut även om det är -12. Det är bara att klä på sig.. Ryggen är bättre och det känns att träningen hjälper. Bålen känns mer stabil och det är skönt att det märks så fort för jag behöver all motivation jag kan få ;) Nu är det bara att vara konsekvent... (bara och bara...;))


Så, äntligen är min (Bineros) domän kopplad hit. Så om du går in på atshortcutroad.se så kommer du hit också. Tanken är ju att webshopen och bloggen ska ligga där men jag har fått inse att shopen måste få ligga på is lite till. Återkommer dit när tid finnes... Märkte att jag gick och funderade på hur jag kan få Bebis att sova så jag kan köra igång och insåg också att tankarna hade blivit till ett stressmoment. "Vänta här lite nu...?" Nej, så ska vi inte ha det! Nu är det Bebis och familjen som gäller och allt det där andra får vänta! Ibland får ju även du vänta ;) Jag kan gå och ha en brinnande lust att skriva men så får jag ta en liten reality check.. Vad är viktigast? 

Formex blev alltså inställt och jag följer det med iver...från telefonen..känner i hela magen att det var ett bra beslut! 

Välkommen förresten till ett gäng nya följare :) Kul! Lämna gärna en kommentar så jag vet vilka ni är? Kanske finns det en blogg att kika in på? 

Kram!







torsdag 14 januari 2016

Att bara bestämma sig.


Fryser du? -19 var det när jag och barnen(vi har två! Yaay!) gav oss iväg imorse. Blåste lite så där "friskt" men det bet inte i kinderna, de tappade känseln direkt, haha! Bebis låg i vagnen och såg ut som han var i chock.. På vägen till bussen (tror du jag längtade efter körkort!?) insåg jag att mitt ryggont som har suttit över ryggen i BH-högd har flyttat sig ned i ländryggen. Aj.

Bebis väger nu strax under 7 kilo och eftersom han inte vill sova själv på dagarna så har jag honom oftast i Babybjörn och grejjar medan han sover. Suck..Det är ju bara att inse: 1. Jag är inte 22. (Va?!) 2. Jag borde lyssnat på min barnmorska som tjatade om simning under graviditeten (lätt att vara efterklok). 3. Det är bara att sätta igång på lite mer allvar.

Nej, jag ska inte bli ett träningsfreak som uppdaterar om nya övningar jämt och ständigt. Och, jag ska inte heller börja banta eller så men tänka ännu mer på vad jag stoppar i mig och framför allt; Röra på mig!  Så delar av morgonen har jag till Bebis stora förtjusning, ägnat åt att ligga på golvet och utfört olika stretchövningar(Tack Rebecca för att jag får låna din bok). Vi börjar där och jag tycker att det kändes lite bättre efter. Tar det dock lungt eftersom jag ska hämta Liten senare och det vore ju dumt att få ännu ondare. En dag i taget nu! So, ingen återvändo...

Hur har du det?

Kram,

L.

tisdag 12 januari 2016

3 månaders vaccin


Ett stick i varje lår sen var det klartt! Jag är så enormt tacksam att vi bor i ett land där vi har den här möjlighten. Möjligheten att ge ett vaccin som det har tagit forskare dagar, veckor, månader och år att ta fram för att mitt barn inte ska behöva insjukna eller i värsta fall dö i sjukdomar som förr var en ganska säker död. 

Bebis blev väldigt arg men som tur är verkar han inte speciellt långsint så det gick fort över! 


Rotavaccinet gör honom rätt slö så vi chillar hemma nu på eftermiddagen...jag kanske bara inbillar mig men han verkar trivas bra i sitt nya rum!


Kaanske att jag bär upp spjälsängen och börjar montera ihop den under eftermiddagen..eeller så väntar jag på att musklerna kommer hem och hjälper mig ;) Den ska i alla fall stå här i hörnet, då får herr Pingvin flytta upp en våning. 

Hoppas du har en fin dag. Kram!

måndag 11 januari 2016

Mr Bowies röst har tystnat.


Så har ännu en stor röst gått ur tiden. David Bowie är för mig mina "Indieår" i London, dansandes på klubbar i utsvängda bruna manchesterbyxor. Och nej, inte på riktigt när tiden begav sig utan i slutet på 90-talet. Det var underbart, det var Starman och man var odödlig.

Jag och Bebis dansar till Starman på hög (bebisvänlig) volym här i vardagsrummet för att hedra dig. Tack David för din musikskatt, tack för dansen, tack för ditt oslagbara stilbildande. 
Vi ses på andra sidan! ☆

fredag 8 januari 2016

Det tar sig..


OSB-skivor, gips, ny el dragen och två nya eluttag senare..äntligen fick rollern komma fram!


Första lagret målat! Nu går det undan.. Det blev Beckers färg "Dimma". Varmgrå, inte för mörk..mycket nöjd är jag! Hoppas Bebis trivs i den.. ;) Imorgon hoppas jag kunna montera sängen...to be continued... Trevlig fredag!

Kram!

tisdag 5 januari 2016

Lata dagar och en barnrumsuppdatering.


Snön singlar ner från himlen i sakta takt och solen är snart på väg ner. Jag och bebis kom precis in efter en promenad. Min telefon dog in i halva promenaden men jag hann i alla fall ta den här...förortsidyll! Ha! 

Det är verkligen härligt ute nu! Det biter ordentligt i kinderna och jag riktigt myser av knarrljudet under fötterna.. Hoppas det håller i sig en stund så vi får behålla det här ljusa vackra vita täcket på naturen. Jag börjar dock så smått vänja mig vid tanken att jullovet är över och verkligheten närmar sig men det gör liksom inget. Bebis börjar behöva lite mer ordentliga rutiner så ser faktiskt fram emot att få dem på plats.

M jobbar febrilt i hans rum nu. Slipar spackel as we speak så jag hoppas vi åker och köper färg imorgon.. Jag älskar ju grått som du vet men vi får se om det verkligen blir det. Kanske får feeling för något annat när vi väl står där...? ;)

Nu somnade han och storasyster är på Andys så vet du, jag ska slumra på soffan en stund jag med..

Ta hand om dig! ❤️

fredag 1 januari 2016

Året som gick..


Hej! Hur mår du? Hoppas jul och nyår varit bra! Jag bestämde mig för att pausa lite med bloggandet till förmån för familj och vila. Hoppas att du som är mig trogen hänger med i alla fall. 

Så hur var år 2015 då? Jo, väldigt bra får jag säga! Mycket spännande har hänt, speciellt på familjefronten! Blev ju en ganska lugn start på året med återhämtning efter min krasch i Oktober 2014. Jag började väl repa mig ordentligt i Mars-April nångång.. Sen reste vi en himla massa, jag gick på semester/f-ledighet, spenderade sommaren på Gotland, sen var jag tjock, tjockare, tjockast. Bebis kom äntligen, vår efterlängtade lilla herre. 

Hela den historien är ju en resa som är skön att lägga bakom sig och få njuta av nuet och framtiden. Vi är såå kära i vår lille kille. I den bubblan har vi levt de senaste tre månaderna..Bebisbubblan ;)
Liten börjar bli stor, hon har tydligen en pojkvän (what!?) och man får försöka hänga med i svängarna i en 6-årings värld. Det är inte helt lätt med två som behöver uppmärksamhet men vi övar oss! ;) Här hemma renoveras det som alltid och snart, väldigt snart ser jag fram emot att få dela med mig av Bebis rum!

Att vara hemma med bebis är verkligen ett heltidsjobb och på söndag går vi över det berömda månaderssträcket, in i en ny fas. Ska bli spännande att se vad det bär med sig.. Och så nytt år. Ett nytt kapitel i vår bok..Spännande och lite skrämmande. Jag avger inga nyårslöften men försöker alltid fundera på något jag vill förbättra och jag ska försöka att bli bättre på att ha roligt..kanske inte alltid fundera så mycket.

Har du några nyårstankar?

Kram till dig.

L.
Follow on Bloglovin