lördag 31 maj 2014

En tur via Saltå Kvarn.

Vi ska på fest! Min Farmor fyller 95 och självklart ska detta firas med dunder och brak! Med bilen fylld av packning, presenter, ballonger (!) och road trip-humör drar vi en sväng söderut. M tyckte att vi skulle äta lunch på Saltå och det säger man ju verkligen inte nej till ;)


Mina fina.


Saltå Kvarn har en speciell plats i våra hjärtan efter en tur dit 2008, men det är en annan historia.. ;)


Juice på riktigt. Som en härlig italienare vi träffade på Heap´s Sausages i London förra sommaren sa: "Good food makes happy family". Det är SÅ sant. Känner man oss vet man att mat har en central plats i vårt liv. Det är viktigt vad man stoppar i sig och vi tror verkligen på att äter man bra mår man bra, både psykiskt och fysiskt. Härom dagen såg jag att de kommit fram till att light-produkter har mer socker i sig. Well hello!? Nä, äkta vara ska det va och det har de på Saltå. De lyckas förnya sig hela tiden också, det gillar jag. Finns något nytt att läsa på om varje gång man är där... Nu hittade vi Quinoa Mjöl, spännande! Blev supersugen på att göra plättar med hemmagjord hallonsylt...Mmmmm!


Ekologiska produkter och spannmål i långa rader.


Det är så mysig miljö, såg att de hade bak-kurser. Synd att man inte bor närmare! Skulle vilja lära mig mer om surdeg, det skulle vara roligt.. 


För dig som inte har varit här och suttit vid den porlande bäcken och fikat, det är ett riktigt smultronställe! Supergoda mackor och latten är riktigt bra. VÄL värt en liten omväg!


Det här ser mer ut som Juliette, Georgia (där Stekta Gröna Tomater spelades in) än Sverige. Älskar att bäcken porlar och inte forsar. Ingenting har bråttom, inte ens vattnet. 
Underbart!


Baksidan av bageriet. Bagarens pausbänk?


Selah.

/ Lena

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Follow on Bloglovin