tisdag 24 mars 2015

Pastellägg och annat påskeri


Nu börjar pyssellusten komma smygande.. En vecka kvar till påsk och jag börjar drömma om påskpyssel och ägg i pastelliga färger. Var på Panduro här om dagen och handlade lite småsaker att pyssla nästa helg med Liten. Det hade varit ganska lätt att go bananas där inne på flörtkulor, omålade påskägg, coola målarpennor och jag allt man kan tänka sig i pysselväg. Men jag föredrar nog ändå det enkla i alla fall.. Färga vita ägg med olika mat-metoder. Man kan till exempel slå in ett ägg i "pappret" runt den röda löken och sedan lägga det i folie och koka, det blir snyggt marmorerat. Det finns hur mycket olika saker som helst som färgar bra; Rödbetor, Kaffe, Morötter, Blåbär, Rödkål...


Eller så kan man rita sovande ägg och ge dem en liten krans..Visst är de söta!


Eller så kan man koka dem i olika längd i tex. rödkål för att få samma färg i olika styrkor. De här äggen ovan tyckte jag var superfina..(Klicka på fotolänkarna under bilderna för mer info)
Vi får se vad som hinns och orkas fram till påsk men det skulle vara väldigt roligt att testa!

Ett "måste" i vår familj är ju i alla fall att picka ägg. Först målar man äggen, sedan utmanar man varandra två och två och försöker slå äggens spetsiga sida mot varandra utan att ens ägg går sönder. Den som är sist kvar med helt ägg vinner!

Något slags påskris ska vi väl också knåpa ihop. Kanske med färgglada vimplar i?

Vad påskar du med?

Kram!

Lena

2 kommentarer :

  1. Så fint pyssel till påsk :)

    SvaraRadera
  2. vilka härliga bilder... ja, det finns verkligen mycket man kan göra om man orkar och hinner. Jag har gjort gipsägg, mycket roligt och det lär bli fler. Annars får vi se, är trött nu, mycket trött.
    Kram till dej!

    SvaraRadera

Follow on Bloglovin