fredag 1 maj 2015

Bebispryl shout-out: Milk Snob


Till barn nummer två har man ju oftast mer koll. Jag för min del har blivit mycket mer kräsen på/för/av (vad heter det?!) vad jag vill att Bebis ska ha för saker. Få saker i bra kvalitet. Det behöver inte vara nytt, förre veckan köpte vi en vagn på Blocket, en Babyzen ZEN, mer om det en annan dag.. Så länge saker och ting är i bra skick så varför inte? 

Ett exempel på bra kvalitet är denna härliga lilla serie från Milk Snob™ hittade jag på Pinterest och började sen följa på Insta och ja, du vet hur det funkar.. Denna härliga egenföretagare (eloge) vill att man ska kunna amma sin Bebis på ett fashionabelt sätt men också vara nära sin lilla samtidigt som man gör vardagspysslet möjligt. 


Den här är perfekt i bilen när solen ligger på! Man kan kika in i toppen samtidigt som det blir ett superbra solskydd..Mysigt! Kan nog bli lite varm om man inte passar sig men det får man ju reglera i bilen i så fall så det är skönt och behagligt..


Amningskimonon är så snygg tycker jag! Fräsch. Man behöver inte hänga en gammal filt över axeln. Den här drömmer jag extra mycket om eftersom när liten kom funkade inte amningen något vidare.. Mjölken kom inte speciellt snabbt och med hennes dåliga tålamod blev det att hon skrek och jag grät och var jättestressad. Jag kommer ihåg att jag läste på något nätforum där någon mamma hade skrivit till en annan mamma som inte ville amma: "Det måste vara något fel i huvudet på dig som inte vill amma ditt barn". HUR kan man vara så elak? De där orden etsade sig fast i mitt känsliga och hormoniga huvud och jag ville ju att det skulle funka till varje pris. Dåligt mådde jag av det men envis som jag är tog det ett tag innan jag la ner. Det var en torsdag klockan 02:00 på natten. Jag satt mig upp i sängen och ruskade på M. "Nu slutar jag att amma". "Bra" hörde jag från andra sidan sängen. Tårarna rann en stund och sedan somnade jag gott. Lättad.


Vet du vad? Jag lärde mig att funkar det inte, så funkar det inte.. Om man vill amma så ska man självklart försöka men inte till vilket pris som helst. Vi tog hjälp av Amningscentrum på SöS och de var jättefina men för oss funkade det inte i alla fall. Det hade nog mest att göra med min press på mig själv om jag ska vara riktigt ärlig.. Anyway, jag tror att det är allra viktigast att helheten fungerar och att man är snäll mot sig själv. Det finns så mycket skan och måsten ändå där i början som man inbillar sig själv att man ska klara av.

Men, vi är alla olika som tur är ;) Den där mamman som skrev taskigt till en annan mamma hoppas jag har mognat och är lite snällare mot andra...och kanske även mot sig själv? Det är ju meningen att vi mammor ska stötta varandra! Hålla ihop och uppmuntra varandra till att göra det som är bäst i ens individuella situation. Nej, det där andra har vi inte plats för tycker jag...

Till dig som kämpar för att få en liten, ge inte upp och, du är verkligen inte ensam.. Jösses vad känslor det var i omlopp idag då..Bäst att sluta nu innan jag kommer in på något annat, ännu känsligare ämne.. ;)

STOR kram och glad 1:a Maj! 

L.1 kommentar :

  1. Så mycket fina grejer det finns... Kul!
    Och det där med amningen liksom, här har det funkat med en och inte med den andra. Gideon låg mest och såg ut att fundera på vad det vad som hände liksom. Där och då fick jag bara svälja min prestige och vara väldigt nöjd med att det finns bra alternativ.
    Ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera

Follow on Bloglovin