fredag 18 september 2015

Förlossningsförberedelser och gravidkrämpor..Hur gör man?


Ja hur gör man egentligen? Jag har ingen aning..Alla blivande mammor är ju olika och vi har olika krämpor och preferenser..Jag vet bara vad jag gör.. En stor del i det hela för mig har varit att landa i att det antagligen kommer gå fort. Att inte vara rädd för det utan att försöka bli vän med tanken att det kanske blir i en ambulans, bil eller i värsta fall en taxi..och även att M kanske inte hinner dit i tid.. Någon kurs blev det inte den här gången men jag övar min profylaxandning och känner mig trygg med det. Försöker "bli vän med smärtan" (jisses va flummigt det lät) och komma ihåg hur det var att försöka slappna av och go with the flow...Med Liten blev det andning och lustgas, så mycket mer hann vi inte eftersom jag var öppen 8 cm när vi kom in..

En annan del i att vara fysiskt förberedd är kroppen utanpå och just nu är jag i den där fasen när allting kliar. Du känner säkert igen dig..Var man än står och går vill man klia sig på magen! Låånga långsamma drag, helst naglar direkt mot hud. Sköööönt! Eftersom man inte kan hålla på så jämt, plus att man blir väldigt torr efter ett tag har jag fått lite dille på att duscha..och skrubba! Lumenes Arctic SPA har hårda små korn som river ordentligt i huden och ja..does the job! Vill man ha extra riv kan den kombineras med en skrubborste så man blir aldeles kräftröd i huden.. ;) Nice!

En annan vanlig krämpa så här i slutet är ju vattenansamlingen i benen och händerna..Jag drar på mig stödstrumporna (eller sexy socks som de kallas här hemma) direkt vid sängkanten och det gör väldigt stor skillnad faktiskt. Allt som kan förebygga små och stora "spindelnät" på benen samt minska risken för en blodpropp är bra. Snyggt är det verkligen inte men who cares? Det är ju inte forever.. Känner jag mig svullen och varm på kvällen drar jag på ett tjockt lager av Decléors "Aroma Dynamic Jambes L´egéres" den är gjord i en fabrik i himlen, jag lovar...Underbar och värd varenda krona. Man är sval om benen hela natten och jag inbillar mig att man verkligen känner hur ådrorna drar ihop sig!

Magen och bristningar då? Ja, jag hade tur med Liten..dock inte nu ser det ut som men vi får se om det är permanent eller tillfälligt..Jag kör i alla fall babyolja i massor och ber en stilla bön att jag slipper silverstrecken... ;)


Igår blev det Berns asiatiska, riktigt trevligt (som vanligt) och gott. Så mycket shopping hanns det inte med då jag går i en halv kilometer i timmen just nu men lite hann jag kika och köpte ett par galonisar till Liten i födelsedagspresent.. (kul morsa..!) Det andra får jag fixa under helgen...Om än så beställa på nätet ;)

När jag kom hem stod det en stor papperssäck i hallen...till mig...Julafton! Mer om det under helgen. Nu ska jag utfodra svärfar..

Stor fredagskram!

L.

1 kommentar :

  1. Jag har nog inte haft så mycket krämpor, förutom foglossning med Gideon. Har mått väldigt bra faktiskt.
    Bristningar däremot fick jag, men vaddå, de bleknar ju, och är ju bara ett tecken på att de här kroppen har fött två underbara barn... så ser jag det. Och jämfört med alla världens bekymmer så är det ju inget...
    nåja, jag önskar dej en skön helg, och hoppas nån kan klia lite åt dej!
    Kram!

    SvaraRadera

Follow on Bloglovin